SosyalKafa

Uzaylılar… – Olsaydı Ne Olurdu

Öncelikle, konseptimiz “olsaydı ne olurdu” Ancak “Olmadığı ne malum?” Da diyebiliriz bu konu için. Uzaylıların var olduğunu ispatlayabilecek bir durumla henüz karşılaşmadığımız için şimdi bir anda var olduklarını öğrendiğimizi varsayarak ilerliyor olacağız. Veya izin vermedikleri için öğrenemediğimiz diğer senaryoyu da pek tabii… İyiler mi, kötüler mi, teknolojide ileriler mi, geriler mi, her türlü varyasyonu değerlendireceğiz.

Bu arada ilk 5 fantastik içeriğimizi okumadıysan, seni öncelikle şuraya davet edebiliriz. : https://goo.gl/7vUARj

Denetleyici Süper Güç

Belki uzaylılar var. Kocaman bir galakside minicik bir dünyada minicik insanlar olarak tek olduğumuzu düşünmek zaten bencilce. Ama bunlar diğer galaksilerdeler ve uygarlıkları belli bir noktaya ulaşmıştır. Evreni gözlemleyen 3. Tip bir uygarlık gibi düşünebiliriz. Diğer uygarlıklar teknolojide çok gelişirse bundan hoşlanmayıp, uygarlığımızı aniden yok etmeyi düşünebilirler. Hani “robotların tehlikeli noktaya gelmesi”nden çekinmemiz gibi onlar da tehdit olarak görürlerse sıkıntı yaşayabiliriz.

Kısır Döngü

Uygarlıklar belli bir noktaya vardıktan sonra yani gelişimini tamamladıktan sonra savaşlar yüzünden veya kendi ürettikleri teknoloji yüzünden yok olabiliyorlar. Bu ihtimaller içerisinde de uzaylılar çoktan bu döngüyü tamamlayıp yok olmuş olabilirler. Dünyanın 3. Dünya Savaşı ile soykırıma uğraması, teknolojik robotlar yüzünden de sonunun gelmesi, belki de kıyametin kopması için beklenen koşullardan…

Hayvanat Bahçesi Hipotezi

Onlar, bizim hayvanat bahçesinde ilginç hayvanlara merakla baktığımız gibi bize bakıyorlar. Şefkatle, ilgiyle… İzliyorlar ve merak ediyorlar bizi. Tanışmak içinse zihnimiz onlara göre yetersiz ve algılayamayız. O yüzden de yeterince uygarlığa erişmemizi bekliyorlar.

Aynı Şartlar İçindeyiz

Tıpkı bizim onları merak ettiğimiz gibi, onlar da “başka canlılar var mı?” diyerek bizi merak ediyor ve benzer teorileri düşünüyor olabilirler. Bize benziyor veya benzemiyor olmaları çok da fark etmez. Tıpkı dünyada olduğu gibi iyileri de, kötüleri de vardır. Ve teknolojilerimiz birbirimizi bulmaya hala tam elvermiyordur.

Evrende Yalnızız

Çok bencilce ve zor bir ihtimal olsa da, böyle bir ihtimal de var. Allah sadece bizim dünyamıza can verdi ve hesabımız sadece onunla. Öteki galaksiler ise sadece fantastik ve Allah’ın gücünü bizlere gösteren özel yerler.

Biliyorlar, Önemsemiyorlar

Uzaylılar var ve varlığımızın da gayet farkındalar. Ancak bizim için sokakta gördüğümüz bir karınca neyse, onların gözünde de oyuz. Pek de umurlarında olduğumuzu söyleyemeyiz. Çünkü insanlık ilkel ve bize zaman ayırıp da kaybedecek vakitleri yok.

Aldılar Başlarını Gittiler…

Bu da bir ihtimal. Yıldızlararası yolculuk yapacak kadar yüksek bir seviyeye ulaştılar ve biz geride bırakıldık. Zaten samanyolu gezegeni dışındaki gezegenlere bakmaya teknoloji yetse ömür yetmez. Yıldızlararası yolculuk dediğimiz şey için şu anda aklımızın almayacağı bir teknolojinin olması lazım. Kısaca bu ihtimalde, topluca daha verimli gezegenlerin ve enerji kaynaklarının bulunduğu, bizim var olduğundan haberimizin bile olmadığı evrenin en zengin yerlerine kurulduklarını düşünebiliriz.

Dinozorlar Aktif

65 milyon uzay yılı uzakta olan bir uzaylı eğer bizleri gözlüyorsa, 65 milyon yıl öncesini görecektir. O da dinozorlar dönemine denk gelmekte. Tıpkı bizim akşamları gözlemlediğimiz yıldızların günümüzden çooook  eskisine dayanan yıldızlar olduğunu bildiğimiz gerçeği gibi. Ama o yıldızlarda ne olup bittiğini izleyecek bir teknolojimiz, öyle bir teleskopumuz yok. Eğer onlar çok gelişmişse onlarda olabilir. Bilemeyiz…

Emre Sevimbige

Emre Sevimbige

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım