SosyalKafa

Yurtdışındaki Türkleri hedefleyen Lookum uygulumasının lansmanı yapıldı…

Yurtdışındaki Türkler Lookum’da buluşuyor 

 

Yurtdışında yaşayan Türkleri, bulundukları ülkelerde faaliyet gösteren Türk işletmeleri ve firmalar ile buluşturan Lookum aplikasyonu yayına girdi.

 

Yeme içme mekanlarından, bankacılığa, otomotivden, marketlere kadar onlarca sektörde faaliyet gösteren binlerce Türk işletmenin yer aldığı Lookum, bireysel kullanıcıya avantajlı fırsatlar sunarken, Türk işletme sahiplerine de diğer Türk girişimciler ile birlikte büyüme imkanı veriyor

 

 

Yurtdışında yaşayan Türkler’in günlük tüm ihtiyaçlarını, yine Türk işletmeler ile karşılaması amacıyla hazırlanan Lookum uygulaması, Apple Store ve Android’de yerini aldı. Ücretsiz olarak indirilen Lookum, kullanıcılarına 70 ülke ve 845’den fazla şehirde, Türk marketlerinden, kuaförlere, avukatlardan doktorlara, müzik gruplarından, yaşam koçlarına kadar 37 sektörde 4.500’ün üzerinde firma ve işletmeye erişim imkanı sunuyor.

Türk girişimciler tarafından kurulan ve 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren Linkingbridge Media and Trade Services tarafından hazırlanan aplikasyon, kullanıcılara Türk firmaları ile ilgili detaylı bilgi sunarken, profil sayfaları üzerinden işletmelere puan vermesini, yorum yapmasını ve pek çok ülkede Türk girişimciler tarafından sunulan yeni hizmet ve servis sağlayıcıları keşfetmesini sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, Lookum platformuna üye firmaların sunacakları indirim, kampanya, kupon ve diğer tüm fırsatlardan da yararlanabiliyor.

 

“Kendi ihtiyaçlarımızdan ortaya çıktı”

“Lookum projemiz kendi ihtiyaçlarımızdan yola çıkarak hayat buldu ve “Dilinden Anlar” sloganı ile hem yurtdışında yaşayan hem de yurtdışına seyahat eden vatandaşlarımıza aynı kültürü ve değerleri paylaşan tedarikçelere zahmetsiz bir ulaşım imkanı sunacağız” diye belirten Linkingbridge Media and Trade Services şirketinin CEO’su Abidin Karabulut, Lookum’un basit bir rehberden daha fazlası olduğunu ve de kullanıcıların hayatının her alanına dokunarak, geniş bir yelpazede alternatif sunacak bir asistan görevi göreceğini ekledi. Abidin Karabulut, Türk işletmelerin, diğer Türk tedarikçiler ve iş ortakları ile buluşturacak “Lookum İşletmem” uygulamasını da 2019’un ilk çeyreğinde kullanıma sunacaklarını belirtti.

 

Dijital kolaylıkla daha kaliteli hizmet

Lookum’un girişimci ortağı ve Sophisto Digital Ajans CEO’su Emin Görgün ise, uygulamanın özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa’da ve ABD’de ilgi görmesini beklediklerini, hedef kullanıcılarının yurtdışında yaşayan Türkler’in olduğunu söyledi. Görgün  “ Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, zaten birbirleriyle sürekli iletişimdeler. Avukat, doktor veya bir otomobile ihtiyaçları olduğunda, çoğunlukla çevrelerinden veya tanıdıkları vasıtasıyla bulabiliyorlar. Lookum, puanlama, yorum ve dijital platformun getirdiği onlarca kolaylık ile onların hizmeti daha kaliteli almasını sağlayacak” diye konuştu.

 

Roma’da dişiniz ağrırsa

Emin Görgün, “Düşünün, 3 günlük Amsterdam tatilinizde rahatsızlandınız ve doktora gitmeniz gerekiyor. Lookum, birkaç saniyede dilinizden anlayan Türk doktora erişmenizi sağlayabilir” diyerek, hedef kitlelerinin yurtdışına seyahat eden Türkler’in de olduğunu söyledi.

 

LOOKUM aplikasyonunu indirmek için:

 

iOS/Apple Store : https://apple.co/2E7ZIEP     I    Android/ Google Play Store : http://bit.ly/2IAZTa4

 

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

1 Yorum

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım