SosyalKafa

Instagram görme engelliler için büyük adım attı!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, görme engelli bireyler için iki önemli özelliğini kullanıma sundu. Bu özellikler sayesinde artık görme engelli bireylerin, sosyal medya kullanımı daha da kolaylaştırılacak.

Instagram görme engelliler için büyük adım attı!

Instagram, bu hamlesi ile birlikte görme engelli bireylere yapay zeka yardımıyla fotoğraf okuyacağını müjdeledi. Geliştirilen yapay zeka yardımıyla böylece, sosyal medya devi ekran okuyucusu ve nesne tanımlama teknolojisi sayesinde görme engelli insanların platform üzerinde gezinmesi oldukça kolay bir hale getirilecek.

Söz konusu bu durum için iki farklı özellik ekleyen platform, her türlü kullanıcısı için yenlikler sunmaya devam ediyor. Daha önceden Facebook üzerinde görme engelli kullanıcılara sunulan bu özellikler şimdi ise Instagram kullanıcılarına sunulmuş durumda.

Resmi Twitter'da görüntüle

Uygulamaya gelen bu özellik sayesinde fotoğraflarına açıklama ekleyen kullanıcıların açıklamaları ekran okuyucusu yardımıyla okunabilecek. Popüler sosyal medya platformu ise bu özelliğin hem ana sayfada, hem profil sayfalarında, hem de keşfet kısmından kullanılabilmesine de olanak sağlayacak.

Eğer kullanıcılar paylaşımlarında herhangi bir açıklamaya yer vermemişse, yapay zeka devreye girecek. Burada da ise ekran okuyucusu yerine, nesne tanıma teknolojisi  fotoğraftaki ayrıntıları görme engelli kullanıcılara betimleyecek.

Böylece nesne tanıma teknolojisi tarafından algılanan nesneler, ekran okuyucusu sayesinde kullanıcılara yüksek sesli bir şekilde okunacak. Pek siz bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

 

Kaynak

Gizem Keskin

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım