SosyalKafa

Bianet Nisan 2019 Erkek Şiddeti Çetelesi

IPS İletişim Vakfı’nın yürütmekte olduğu çalışmalar arasında yer alan bianet.org sitesi 2008’den bu yana aylık yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlerden yararlanarak erkek şiddetinin çetelesini tutuyor.

bianet’in 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2018 döneminde Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlediği verilerin yer aldığı çetelede erkekler, 2018’de en az 255 kadını, aralarında üç bebeğin de olduğu en az 20 çocuğu ve cinayet sırasında kadınların yanında olan en az 39 erkeği öldürdü.

Erkekler,  Nisan 2019’’da en az 31 kadını ve kadınların yanlarında bulunan en az iki erkeği öldürdü. İki kadına tecavüz eden erkekler, en az 33 kadını da seks işçiliğine zorladı. En az 13 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkekler, 22 kadını da taciz etti.

İlgili haberlerimizi bilginize sunarız.

Erkekler Nisan’da 31 Kadını Öldürdü

 Erkekler, 2019’un dördüncü ayında en az 31 kadını ve kadınların yanlarında bulunan en az iki erkeği öldürdü. İki kadına tecavüz eden erkekler, en az 33 kadını da seks işçiliğine zorladı. En az 13 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkekler, 22 kadını da taciz etti.

Erkek Şiddeti Nisan 2019

Nisan’da basına yansıyan erkek şiddeti, cinayet, çocuğa yönelik şiddet, cinayete teşebbüs, taciz, cinsel şiddet, tecavüz ve yaralama vakalarının gün gün tam listesi…

Kadınlar Mücadele Ediyor Erkek Şiddeti Yargılanıyor

Nisan’da da kadınlar, erkek şiddetiyle mücadele etmek için yargıya başvurdu. Yargıda elde edilen kazanımlar, şiddet uygulayan erkeklere verilen cezalar, dikkat çeken yargı kararları..

Şu ana kadar hazırladığımız tüm erkek şiddeti çetelelerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım