Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) ve Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD), 4 Ekim Cuma günü İzmir’de Friedrich Naumann Vakfı’nın desteği ile Gazeteciler İçin Yeni Medya Atölyelerinden üçüncüsünü düzenliyor.

İzmir Barosu’nda Yeni Medya Kongresi’nin içinde yer alacak bu atölye gazetecilere ve iletişim öğrencilerine yeni medya araçlarının kullanımını, daha etkili içerik üretimini ve dijital güvenlik ilkelerini aktarmayı hedefliyor. Atölye aynı zamanda, gazetecilerin ve gazeteci adaylarının yeni medyanın etkisi ile dönüşen habercilik deneyimlerini ve katılımcıların kapasitelerini artırmayı hedefliyor.

Atölyeyi Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği’nden Doç. Dr. Erkan Saka, Kenan Dursun ve Arda Çetin yürütecek. Atölyede değişen internet kullanımı alışkanlıkları, gazetecilerin dijital itibarı ve sosyal medyayı etkin yönetmek için gerekli yaklaşımlar ile bunlara uygun araçlar anlatılacak. Ayrıca gazetecilerin etkili içerik üretimi, dijital güvenlik, gazeteci kaynaklarının ve kişisel verilerin güvenliği konularda donanımlarının artması sağlanacak.

İzmir Barosu Salon 3’te gerçekleşecek atölye, 4 Ekim Cuma günü saat 13:30’da başlayacak. Atölyeye kayıt olmak için bu adresten başvuru yapılabilir: http://yenimedya.org.tr