SosyalKafa

TBİD’den “Cinsiyetçi Dijital Şiddetle Mücadele Çalıştayı”

TBİD, toplumsal cinsiyet alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarına yönelik İnternet’te cinsiyetçilikle mücadele çalıştayı düzenliyor. 

İnternet ortamında yaygınlaşan cinsiyetçi söylemler ve çevrimiçi taciz günümüzün önemli toplumsal sorunlarından biri. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yeni görünümlerinden biri olan cinsiyetçiliğe dayalı dijital şiddetle mücadele etmek için Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD)Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın katkılarıyla “Cinsiyetçi Dijital Şiddetle Mücadele Çalıştayı” düzenliyor. 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan çalıştayda cinsiyetçi dijital şiddet farklı yönleriyle ele alınacak, uzmanlar ve toplumsal cinsiyet alanında çalışan STK’ların temsilcileri bir araya gelerek çözüm önerilerini tartışacaklar.

Çalıştayın birinci gününde kadın örgütleri için “Toplumsal Cinsiyete Dayalı Siber Şiddet” kitabının yazarı Nurcihan Temur, toplumsal cinsiyete dayalı dijital şiddeti, türlerini ve sonuçlarını ele alacak. İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyon Başkanı Avukat Şebnem Ahi, dijital ortamlarda cinsiyetçi söylemlerin ve tacizin hukuki boyutları ve alınabilecek hukuki önlemler hakkında bilgi verecek. Ardından TBİD YK Üyesi Şevket Uyanık, kadınların ve LGBTİ bireylerin internette güvenliklerini sağlamaları için başvurabilecekleri yöntemleri içeren “Dijital Güvenlik Atölyesi”ni düzenleyecek. İkinci gün, İngiltere merkezli Glitch Örgütü’nün temsilcisi Lucie Parker dijital tacizle mücadelede kullanılabilecek teknikleri ve uluslararası dayanışma örneklerini anlatacak. Çalıştay, İlden Dirini ve Gamze Göker moderatörlüğünde gerçekleşecek ve STK’ların cinsiyetçi dijital şiddetle ilgili tespitlerinin ve mücadele taktiklerinin ele alınacağı bir forumla son bulacak.

Eğitime kimler katılabilir?

  • “Cinsiyetçi Dijital Şiddetle Mücadele Çalıştayı”na Türkiye’de temel çalışma alanı  toplumsal cinsiyet olan sivil toplum kuruluşlarında çalışanlar başvurabilirler.

Eğitim detayları:

  • Atölyeye katılım ücretsizdir.
  • Başvurular 18 Ekim 2019 gece yarısına kadar başvuru formu doldurularak yapılmalıdır.
  • Atölye ve başvuruyla ilgili tüm sorular için cinsiyetcidijitalsiddetlemucadele@tbid.org.tr e-posta adresiyle iletişim kurulabilir.
  • İngilizce sunumlarda ardıl çeviri yapılacaktır.
  • Öğle yemeği ve çay-kahve servisi ücretsizdir.
  • Atölyeye katılım 25 kişiyle sınırlıdır. Başvuru sonuçları 20 Ekim 2019 günü e-posta yoluyla duyurulacaktır.

“Bu çalıştay, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla TBİD’e aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.”

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım