SosyalKafa

Tik Tok İşbirliklerini Artırıyor

Mobil uygulama analitik pazarının lider girişimlerinden App Annie Raporuna göre, 2016 yılından 2018 yılına, kullanıcıların uygulamalarda geçirdiği zaman miktarı %50 oranında artmış bulunmaktadır. Dünya çapında en çok indirilen mobil uygulamalardan biri olan TikTok, geçen yıl bir milyardan fazla indirme ve aylık tahmini 800 milyon aktif kullanıcı ile ön plana çıkmaya başlamıştı. Şimdilerde ise kullanıcılarının %40’ı 16 ile 24 yaşları arasında olan özellikle Z kuşağını hedefleyen B2C markalar için oldukça önemli bir platformdur.

Örneğin geçen sonbahar, e.l.f. adlı kozmetik markası, #eyeslipsface kampanyasını başlatarak kullanıcılarını 15 saniyede makyaj yeteneklerini sergilemeye davet etti. Kampanyanın ilk videosu ilk iki haftada 3 milyondan fazla katılımla 2,5 milyar görüntülenme elde etti.

Geçtiğimiz günlerde ise TikTok, TRT dizilerinden Seksenler dizisiyle bir iş biriliğine imza attı. Kullanıcılar 80’ler tarzı ve müzikleriyle hayata geçirecekleri senaryoları #seksenler etiketiyle paylaştıkları takdirde kazanan bir kişi Seksenler dizisine konuk oyuncu olarak katılma şansı, diğer kullanıcılar ise seti ziyaret edip dizide kullanılan imzalı kostümlerden kazanma şansı yakalayacaklar.

Kaynak 1

Kaynak 2

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım