SosyalKafa

BMW Yeni Logo ve Eski Logo Ne Anlama Geliyor?

BMW, ilk ikonik amblemini 1917’de piyasaya sürmüştür. Günümüzün ultra-minimalist tarzını moda estetiği akımına BMW de dahil olmakta.

Güncellenmiş logoda iki önemli değişiklik var. Birincisi büyük ölçüde olumlu: BMW, 1997’de şirketin 1963’ten beri kullandığı tasarımla tanıtılan çok tarihli 3D efektleri ve gölgelendirmeyi bırakan daha düz bir tasarımla geri dönüyor .İkinci değişiklik, siyah dış halkanın şeffaf bir arka plan kullanılmasıdır, sadece düz görünüyor. Bu da tasarıma daha modern bir çizgi katıyor.

Şeffaf logo efektinin havalı ve minimalist görünmesinden dolayı BMW Müşteri ve Marka Kıdemli Başkan Yardımcısı Thiemer, “BMW değişen jenerasyonla beraber değişen müşteri portföyünü yakalayabilmek adına böyle bir değişim kararı verdiklerini ve böyle bir iletişim logosu yaparak açıklık ve netlik yaymasını, bu yeni şeffaf varyantla, müşterilerini her zamankinden daha fazla BMW dünyasının bir parçası olmaya davet etmeyi hedeflediklerini. Buna ek olarak, yeni marka tasarımını markalar için dijitalleşme açısından zorluklarına ve fırsatlarına yönelik hareket etmek istediklerini dile getiriyor. ve ekliyor  “Görsel kısıtlama ve grafik ile biz “BMW” gelecekte online ve offline varlığını göstermesi açısından iletişim temas noktalarını çok çeşitli esnek hale getirmek için uğraşıyoruz. İletişim logosu, markanın gelecekte hareketlilik ve sürüş keyfi için önemini sembolize ediyor.”

BMW logosu ne anlama geliyor?
BMW logosunun anlamının ilk anahtarı renkleridir: beyaz ve mavi, BMW evindeki Almanya’da Bavyera eyaletinin renkleridir. 1929 BMW reklamı, dönen bir uçak pervanesinde dört renkli kadran ile tamamlanan BMW amblemini tasvir ediyor . BMW logosunun bir pervaneyi temsil ettiği yorumu o zamandan beri dayandı.

kaynak

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım