SosyalKafa

Bir Oturuşta Bitirilmeyecek Diziler

Bu sıralar hepimizin gündemi aynı; COVID-19 yani daha yaygın adınıyla Koronavirüs ile mücadele. Daha önce karşılaşmadığımız bir durum olduğu için herkesin ilk aklına gelen ‘’Panik Olmak’’… Ama panik olmayın, doğru önlemler ile her şeyin normale dönmesi daha da kolay olacaktır. Öncelikle her duyduğunuza inanmayın. Bilim insanlarının ve güvenilir kaynakların açıklamalarına güvenin. Ellerinizi sık sık yıkayın, yanınızda kolonya ya da dezenfektan taşıyın. Kalabalık ortamlarda bulunmamaya çalışın… Biz de bilirkişi olmadığımıza göre bu kadar tavsiye yeter. En sağlıklı bilgiyi Sağlık Bakanlığının ve Dünya Sağlık Örgütünün sosyal medya sayfalarından edinebilirsiniz.

Panik yapmayın ve kalabalık ortamlardan uzak durun dedik. Bu da demek oluyor ki bir süre evde takılmamız gerekecek. Bütün gün Hugh Jackman ve Gloria Gaynor’ın el yıkama videosu çekerken israf ettikleri suyu düşünemezsiniz değil mi? O yüzden size karmakarışık bir liste hazırladık. İlginizi çekeni izlemeye başlayın ama unutmayın tek seferde izlemek yok. Çünkü; bir süre hepimiz evde olacağız.

 

1- Altered Carbon

İlk sezonu hatırlamak konusunda başarılı olanlar ikinci sezona hemen başlayabilirler. İlk sezonundan iki sene sonra gelen yeni sezonda Takashi Kovac’i yeni bedeninde yeni bir olaylar dizisi içinde görüyoruz. Kim bu yeni beden derseniz de hepimiz Marvel filmlerindeki Falcon olarak tanıdığı Anthony Mackie.

 

2-Young Pope/New Pope

Sadece Jude Law ve John Malkovich yazmamız bile diziyi izlemeniz için neden sayılabilir. Birbiri ile bağlantılı dizilerimiz iki papanın kendilerini ve yeni görevlerini keşfetmeleri üzerine kurulu.

 

3- Next In Fashion

Yarışma programı sevenlerdenseniz tam sizlik bir öneri. Tamaman moda odaklı yarışma her bölümde farklı bir konsept ile yarışmacılardan tasarımlar bekliyor. Size de izlerken keşke bunu alabilsem demek kalıyor.

 

4-Mindhunter

Hala izlemeyenler varsa kesinlikle listeye eklenmesi gereken biri dizi var şimdi de listemizde. FBI’nın ‘’Seri Katil’’ kavramını oluşturması üzerine kurulu dizi sizi ilk bölümden itibaren içine çekmekte hiç sıkıntı yaşamıyor. David Fincher’ın yapımcı ve birkaç bölümünün yönetmeni olduğunu da belirtelim. Ayrıca; David Fincher’ın yoğun programı yüzünden dizinin üçüncü sezonunu askıya almasını ve izleyenlerin kalbini kırmasını yazmasak olmazdı.

 

5-Locke&Key

Babaların vefatından sonra anneleri ile birlikte babalarının büyüdüğü eve yerleşen Locke kardeşlerin başından geçenlerin anlatıldığı dizinin kısa bir süre önce ilk sezonu yayınlandı. Yeni bir dizi arayanların şans vermesi gereken dizilerden biri.

 

6-Hunters

II. Dünya Savaşı’ndan neredeyse 30 yıl sonra Amerika’da yaşayan bir Yahudi manavda bir Nazi Subayını hiçbir şey yapmamış gibi kavun seçerken ve yaşarken görür ve bir şeyler yapmaya karar verir. Logan Lerman ve Al Pacino’nun başrolde olduğu diziyi de listemize ekledik. Al Pacino’nun öğütlerini duymak ve Logan Lerman’ın iyi oyunculuğunu görmek isteyenler diziyi izlemeye başlayabilirler.
Not: Sonu hakkında ne düşünsek bilemedik.

 

7-Explained

20 dakikalık belgesellere ne dersiniz? Her bölümünde farklı bir konunun ele alındığı bu konsantre serimizde çoğu şey hakkında temel bilgilere sahip olmanız çok kolay.

 

8-Brooklyn Nine-Nine

Açılış sahnesinden itibaren gülmeye başlayacağınız dizimiz kesinlikle zamanının en iyi komedi dizilerinden biri. Bir polis departmanın başından geçen olayların anlatıldığı dizi şu an bile ikonikleşmiş karakterlere ve sahnelere sahip. Örneğin; And Number five… (İzleyenler anladı bile.)

 

9-Bojack Horseman

”Bir Atadam’ın başına ne gelebilir ki?’’ diyorsanız kesinlikle Bojack Horseman’in hayatını izlemelisiniz. Gülmeye gelenlerin biraz daha fazlasını bulacağı dizimiz sizi duygudan duyguya sürüklemek konusunda çok başarılı. Yakın zamanda final sezonunda yayınlanmasıyla güle güle dediğimiz Bojack’i listeye koymasak olmazdı.

 

10- Jim and Andy

Listemizin tek bölümlerden oluşmayan içeriğini sona sakladık. Bir buçuk saat boyunca Jim Carrey’in Man on the Moon için Andy Kaufman karakterine nasıl dönüştüğü, filmin çekimi boyunca neler yaşadığını ve çevresindekilere neler yaşattığını izlemeye hazır olun. İpucu: Metod Oyunculuğu
Umarım listemiz hoşunuza gitmiştir.  Son olarak; siz bu içeriklere nereden ulaşacağınızı biliyorsunuzdur zaten.

Elif Beyazoğlu

Elif Beyazoğlu

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım