SosyalKafa

iPad Pro’nun Tackpad Desteğine Sahip Yeni Modeli Tanıtıldı.

Uzun zamandır iPad Pro’nun yeni modelini duyuracağı konuşuluyordu. Normal şartlarda yeni iPad Pro modelinin WWDC 2020 konferansında tanıtılması bekleniyordu. Corona virüs salgını nedeniyle WWDC 2020 ‘nin online olarak gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Apple, sessiz sedasız yeni iPad Pro modelini tanıttı. Paylaşılan bilgilere göre Trackpad desteği ile birlikte gelecek olan yeni iPad Pro, yeni bir klavye kılıfına da sahip olacak.

11 inç ve 12,9 inç olmak üzere iki farklı boyut seçeneği sunacak olan yeni iPad Pro ailesi, yurt dışıda ön siparişe açıldı. Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre 25 Mart tarihinde yeni iPad Pro modellerinin gönderimine başlanacağını da ekleyelim.

128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçeneklerine sahip olacak olan yeni iPad Pro modelleri, gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuyor. 11 inçlik model 471, 12,9 inçlik model ise 641 gram ağırlığında.

Hem 11 inçlik ve 12,9 inçlik olan model geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPad Pro modelleri ile neredeyse tamamen aynı tasarımlara sahip. Bu yıl karşımıza çıkan iPad Pro modellerinin en önemli farkları ise yeni işlemci ve yenilenen kamera sistemi.

Gücünü Apple tarafından üretilen A12Z Bionic işlemcisinden alan yeni iPad Pro modelleri, derinlik algılama özelliği sunan LiDAR Tarayıcısı ile daha profesyonel iş akışlarına imkan tanıyor ve profesyonel düzeyde fotoğraf ve video uygulamalarını destekliyor.

4K video kurgulama veya 3D model tasarlama gibi en zorlu görevlerin altından kalkmak için geliştirilen A12Z Bionic işlemcisi içinde yer alan sekiz çekirdekli GPU, gelişmiş termal mimari ve özel ayarlı performans denetleyicileriyle birlikte iPad Pro’ya bugüne kadar bir iPad’in sahip olduğu en yüksek performansı sağlamayı hedefliyor.

Liquid Retina ekran teknolojisini kullanan yeni iPad Pro modellerinin ekran yenileme hızı ise 120 Hz. 12 megapiksellik ana kameraya sahip olan iPad Pro modelleri, 10 megapiksellik ultra geniş açılı kamera da sunuyor. Paylaşılan bilgilere göre 4K çözünürlüğünde 24 fps, 30 fps ve 60 fps video kaydı yapabilen yeni iPad Pro modelleri, 4 hoparlöre de sahip.

iPadOS’teki trackpad desteğinin macOS’teki trackpad deneyimini kopyalamak yerine, iPad için tamamen baştan tasarlanarak geliştirildiğini de ekleyelim. Kullanıcılar parmaklarını trackpad üzerinde hareket ettirirken, imleç dönüşerek kullanıcı arayüzündeki unsurları vurguluyor. Trackpad’deki Multi-Touch hareketleri, kullanıcıların parmağını hiç kaldırmadan tüm sistemde hızla ve kolayca gezinebilmesini de sağlıyor.

iPad Pro için tasarlanan yeni Magic Keyboard’un askı modeli tasarım, arkadan aydınlatmalı klavye ve Trackpad desteği sunacağını da ekleyelim. Son olarak yeni iPad modellerinin fiyatlarına gelecek olursak 11 inçlik iPad Pro modeli ülkemizde 6 bin 399 TL‘den başlayan fiyatlarla satın alınabilecek. Ailenin büyük üyesi olan 12,9 inçlik iPad Pro modelinin 128 GB’lık versiyonunun ülkemizdeki fiyatı ise 7 bin 999 TL.

Kaynak

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım