SosyalKafa

“OK BOOMER” Ne Anlama Geliyor?

Son zamanlarda popüler bir trend haline gelen “Ok Boomer” ifadesini birçok sosyal medya mecrasında duymuş olabilirsiniz. Reddit ile başlayıp sonrasında özellikle Twitter’da kullanıcıların sıkça kullandığı bu ifade ne anlama gelmektedir sizinle paylaşacağız.

İkinci dünya savaşı sonrası ABD’de doğan çocuklara verilen “Baby Boomer” ifadesine karşılık olarak yeni nesil “Ok Boomer” ifadesini gündeme getirdi. Z kuşağı bu ifadeyi alaycı bir tabir olarak kullanıyor. Kendilerinden daha yaşlı olan nesile cevap verirken kullandıkları bu söz ABD basınında fazlasıyla konuşuldu. Kendilerine karşı yapılan eleştirilerden ve verilen öğütlerden sıkıldıklarını ve ciddiye almadıklarını bu iki sözle dile getiriyorlar.

Özellikle ABD’de ifadesinin yaş ayrımcılığına neden olduğu konuşulsa da dünyada ve ülkemizde sıkça kullanılan bir ifade haline geldi.

Kaynak:

https://haberglobal.com.tr/dunya/abd-de-kusaklar-arasi-catisma-ok-boomer-12866https://seyler.eksisozluk.com/son-zamanlarin-populer-ifadesi-ok-boomer-ne-anlama-geliyor

 

Sultan Albayrak

Sultan Albayrak

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım