SosyalKafa

#EvdeKal Sürecinde Tiyatrosuz Kalmamak İçin 6 Online Yayın

Türkiye’de ilk korona virüs vakası görülmesinden itibaren belki de alınan ilk önlemlerden biri sinema, konser, tiyatro gibi toplu gerçekleştirilen etkinliklerin bilinmez bir süre için ertelenmesi oldu. Fakat içinde bulunduğumuz bu izolasyon süreci dijitalde yeni bir trendin ayak seslerinin de duyulmasını sağladı; canlı yayınlar. Aslında çok uzun bir süredir nerdeyse her sosyal medya mecrasının bir özelliği olan canlı yayınlar şimdiye kadar yeterince aktif ve verimli kullanılamıyordu. Mesela, birçok sanatçı Instagram üzerinden takipçilerine canlı konser vererek o kadar büyük bir kitlenin beğenisini kazandılar ki artık bunu markalar ile birlikte sponsorlu yapmaya başladılar. Sinema desek zaten Netflixlerimizin yanında bir de sanat filmi severler için İKSV İstanbul Film Festival’i boyunca en ilgi çekici 10 filmini Nisan ayı içerisinde Mubi Türkiye işbirliği ile izleyicilerine açtı. Aynı zamanda Başka Sinema da bir süredir devam ettirdiği Başka Çarşamba sinema gösterimlerini BluTV işbirliği ile online’a taşıdı. Tüm bunlar olurken belkide sahne ışığından en uzak kalacak olan tiyatro diye düşünüp üzülürken sevindirici haber geldi ve tiyatrolar da kayıt ettikleri oyunları YouTube ya da kendi siteleri üzerinden yayına, bizlere açtı.

Belediyelerin tiyatro YouTube kanallarından, Instagram hesaplarına kadar birçok içeriği aşağıda bulabilirsiniz, keyifli izlemeler.

Nilüfer Kent Tiyatrosu

Hem yetişkinler hem de çocuklar için oyun arşivini tüm izleyecilere açan tiyatroda Sheakespeare’in klasikleşmiş Romeo&Juliet oyunundan Orhan Kemal’in Tersine Dünya oyununa kadar farklı seçenekler yer alıyor.

 

Mekan Artı – 80’lerde Lubunya Olmak

Mekan Artı’nın uzun süredir konuşulan 80’lerde Lubunya Olmak oyunu da izleyicilere açıldı. Eğer alışılmışın dışında hikayelere ve performanslara ilgi duyuyorsanız, bu oyuna mutlaka şans verin.

80'lerde Lubunya Olmak" - 19 Şubat'ta MekanArtı'da - Gazete Müstehak

Bam İstanbul 

BAM istanbul’un Instagram hesabı üzerinden ekibin canlandırdığı oyunları izleyebilirsiniz. Özellikle IGTV’de yayınlanan videolarda izleyiciye geleneksel anlamda bir tiyatro oyunu sunulmasa da, biz dijital yerliler için oldukça dikkat çekici ve aşina olduğumuz canlandırmalar mevcut.

Pasaj Müzik – Şekspir Müzikali

Pasaj Müzik’in kanalında yayınlanan Şekspir Müzikali bizi muhteşem bi Haluk Bilginer performansıyla buluşturuyor. 2 saatlik bir müzik şölenine Youtube üzerinden ulaşabilirisiniz.

Haluk Bilginer - 7 (Şekspir Müzikali) - YouTube

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

T.C. Kütür ve Turizm Bakanlığı sadece YouTube kanalında Opera ve Bale arşivinin yanı sıra Devlet Tiyatroları arşivini de izleyicilerin ilgisine sunuyor. Kanaldaki video playlistleri üzerinden Devlet Tiyatroları arşivine ulaşabiliyorsunuz.

GalataPerform

Galata Perform’un YouTube kanalı üzerinden hem oyun arşivine hem de Tiyatro Festivallerinde yapılan söyleşileri izleyebiliyorsunuz. Yurtdışındaki festivallere de yer veren Galata Perform’un oyunları da söyleşileri kadar ilgi çekici.

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım