SosyalKafa

Sanal Film Geceleri Düzenlemenizi Sağlayan Araç: Vemos

Vemos, dijital platformlar üzerinden arkadaşlarınızla aynı anda film izlemenize yardımcı oluyor. Chrome eklentisi olan bu platform ücretsizdir.

Covid-19 nedeni ileher yerde #evdekal çağrıları yapılmakta. Bu süreçte yalnız kalmak birçok kişinin psikolojisini etkilemektedir. Birçok insan bir aydan uzun süredir evden çıkmıyor ve kimseyle iletişime geçemiyor. Online platformlar bu süreci kolaylaştırsa da insanların etkilenmemesi elde değil. Bu duruma dikkat çeken bir eklenti geliştirildi. Vemos

Netflix, YouTube, Prime Video, Disney+ ve Hulu entegrasyonları

Vemos, dijital platformlar üzerinden arkadaşlarınızla online olarak aynı anda film izlemenize yardımcı oluyor. Bir Chrome eklentisi olan platformun kullanımı ücretsiz. Platformda üyelik de gerekmiyor. Netflix, YouTube, Prime Video, Disney+ ve Hulu entegrasyonları bulunan Vemos, bu web siteleri dışında diğer web siteleri açık olduğu zaman aktive olamıyor. Ancak eğer Netflix’in web sitesine girip eklentiyi aktif hale getirirseniz arkadaşlarınıza göndermeniz için bir “davet linki” oluşturuluyor. Bu linki gönderen ve Vemos’u tarayıcısına indirmiş arkadaşlarınızla aynı anda, aynı içeriği izleyebiliyorsunuz. İsterseniz sağ tarafta bulunan ekrandan görüntülü olarak birbirinizle fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz.

Vemos her ne kadar kullanışlı bir uygulama olsa da gizlilik konusunda kullanıcıya neler vadettiğini ne yazık ki bilemiyoruz.

Eoin Nolan tarafından 2018’de hayata geçirilen Vemos, Netflix’in yakın bir zaman önce ABD’de yayına aldığı Watch Party özelliğiyle bir hayli benzeşiyor. Ancak Vemos birden çok platformda çalışıyor olmasıyla öne çıkıyor.

Kaynak

 

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım