SosyalKafa

Karantina Bilmem Kaçıncı Gün

Karantina bilmem kaçıncı günden herkese merhaba. Çoğumuz günlerini evde geçirirken; ekmek yapmaktan, pizza yapmaya oradan lahmacun yapmaya uzanan ve maya stoklarının hızla tükenmesine neden olan mutfak macerası, canlı yayın izlerken gelen canlı yayın bildirimine gözümüzün kayması, izlenmedik dizi/ film bırakmaması, ‘’Zor bir süreçten geçiyoruz, anlıyorum.’’ diyen hocaların ödevleri ile boğuşması, sürekli kitap okuması ya da canı istediği için sadece yatması üzerine bir döngüye girmiş durumdayız. Bu döngüyü biraz kırmak için evde yapılabilecek aktivitelerin listesi oluşturduk.
Unutmayın, bazen günler ne kadar zor geçse de; yine sokaklarda olacağımız, arkadaşlarımızla buluşacağımız, işe, okula ya da belki tatile gideceğimiz, konserlere tiyatrolara gideceğimiz zamanlar git gide yaklaşıyor. Sadece biraz daha sabırlı olmalı ve gerekmedikçe dışarı çıkmamalı, dışarı çıkıyorsak da sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz.
Hadi gelin şimdi de listemizi inceleyin. Eminiz size de uygun bir şeyler vardır.
Her zaman yaptığınız yemekler yerine başka tarifler denemek de döngüyü kırmanıza yardımcı olabilir.
Evde spor yapmakta hem döngüyü kırmanıza hem de vücudunuza yardımcı olabilir.
Bob Ross’un youtube kanalı olduğunu biliyor muydunuz? İzlemek bile sizi rahatlatmaya ve mutlu etmeye yetecekken, belki de bazıları Bob Ross ile birlikte ‘’mutlu, küçük kazalar’’ yapmaya karar verebilir.
Çoğumuzun uyku düzeni kalmadı. Saati daha erken zannederken bir bakıyoruz saat gece 3 olmuş. (Umarım yalnız değilimdir bu konuda.) ASMR videoları her ne kadar bana tuhaf gelse de bazılarına rahatlamaları hatta uyumaları konusunda yardımcı olabilir diye düşündüm.
Bu da konser izlemeyi özleyenler için bir kanal. ‘’Tiny Desk Concert’’ isimli konsepte müzisyenler sıkış sıkış bir ofisin içinde orkestraları ile birlikte izleyenlere minik bir müzik şöleni sunuyor. Her bölümünden farklı tat alabileceğiniz seride benim favorim Tamino bölümü.

Elif Beyazoğlu

Elif Beyazoğlu

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım