SosyalKafa

Amazon, Otonom Araç Girişimi Zoox’u Satın Almak İçin Görüşmelere Başladı

The Wall Street Journal’ın haberine göre Amazon, otonom araç girişimi Zoox’u satın almak için gizli olarak görüşmelere başladı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Amazon, otonom araç girişimi Zoox‘u satın almak için gizli olarak görüşmelere başladı. Eğer anlaşma sağlanırsa, Zoox’un 3,2 milyar dolar olan değerlemesinin düşeceği de haberler arasında. Detaylar henüz belli değil. Anlaşmanın uzun bir sürece yayılacağı da söylenmekte.

Amazon ve Zoox konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 2014 yılında kurulan Zoox, bu yıldan itibaren akıllı telefon uygulaması ile çağrılacak elektrikle çalışan robot taksileri oluşturmak için gereken donanım ve yazılımı geliştirmek için çalışıyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Tim Kentley-Klay, şirket 3,2 milyar dolarlık değerlemeye ulaştıktan sonra gizemli bir şekilde şirketten ayrıldı. Intel yöneticisi Aicha Evans, Ocak 2019’da onun yerini almak üzere şirketin başına getirildi. Nisan 2019’da yapılan bir röportajda Evans, firmanın kişisel mülkiyet veya teslimatlar yerine yoğun ortamlarda otonom sürüşe odaklanmayı planladığını söyledi.

Amazon bir süredir sürücüsüz araç teknolojisine önem veriyor. Zira şirket, Sequoia, Lightspeed Venture Partners ve Shell Ventures ile beraber Şubat 2019’da otonom teknoloji firması Aurora Innovation’a 530 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Bu da şirketin değerlemesini 2,5 milyar doların üzerine çıkarmıştı. Zoox’un da 2018 yılında 500 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım.

Kaynak

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım