SosyalKafa

Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i 1.8 milyar dolara satın alıyor!

2017 yılında Peak’in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın alanZynga, daha sonra 2018 yılında Türk oyun şirketi Gram Games‘i 250 milyon dolara satın aldı.

Bugün ise Türkiye’nin bugüne kadar internet alanında gerçekleşmiş en büyük satın almasına, tabir-i caizse exit’ine sebep olmaya hazırlanıyorlar. Hatırlarsanız Alibaba’dan gelen 728 milyon dolarlık yatırım sebebiyle Türkiye’de internet alanında gerçekleşen en büyük yatırım ya da satın alma olarak Trendyol dillendirilirdi. Buraya bir ek bilgi ekleyeyim, Trendyol 728 milyon dolara satın alınmamıştı, Alibaba şirkete 728 milyon dolarlık bir tur ile hem yatırım yapmıştı hem de mevcut ortakların hisselerini satın almıştı.

Konumuza geri dönecek olursam, kısacası eğer Peak ile Zynga’nın anlaşması imzalanırsa (hatta bugünlerde imzalanmasını beklediğimiz için imzalanmış bile olabilir), artık bu ünvan fazla lafı dolandırmadan direkt Peak’e geçmiş olacak. Hatta oldukça net olarak gönül rahatlığıyla “İnternet alanındaki Türkiye’nin en büyük satın alması” diyebileceksiniz. Şirketin kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin‘i de bu işe imza atan ilk girişimci olarak tasdikleyebiliriz.

Yine konudan biraz kopacağım, çünkü ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir detayı daha paylaşmak istiyorum.

Kaderin bir cilvesi mi dersiniz, büyük şans mı dersiniz, büyük başarı mı dersiniz bilemiyorum ama Sidar Şahin Trendyol’un ilk yıllarında da operasyonel ortak olarak şirkette çeşitli bölümlerin yönetimindeydi. Peak’i kurarken de Trendyolkurucusu ve CEO’su Demet Mutlu ve eşi Earlybird yatırım fonunun ortağı Evren Üçok‘u melek yatırımcı olarak aldı. Türkiye’nin en büyük yatırım ve satın almalarını konuşurken Trendyol ve Peak’i anıp, her ikisinde de aynı isimleri görmek dikkat çekici diye düşünüyorum.

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım