SosyalKafa

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir?

10 Ekim 2018’den beri Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine devam eden Berat Albayrak, istifasını 8 Kasım akşamında Instagram üzerinden duyurmuştu. Resmi makamlar istifa üzerine 27 saat boyunca sessizliğini korudu. Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımızca yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi. İstifanın üzerine geçen 35 saatin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

https://listelist.com/lutfi-elvan-kimdir/

Lütfi Elvan Kimdir?

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962 tarihinde Karaman’ın Ermenek ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladı. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun oldu. Ardından Birleşik Krallık’ta bulunan Leeds Üniversitesi’nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans Eğitimini 1989 yılında tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Delaware Üniversitesi’nde Ekonomi alanında ikinci yüksek lisansını 1995 yılında tamamladı.

https://listelist.com/lutfi-elvan-kimdir/

Elvan’ın siyaset hayatı 2007 Türkiye genel seçimleri’nde AK Parti Karaman milletvekili olarak meclise girmesiyle başladı. 2007 yılında AK Parti’nin o dönemki Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlığı görevine başladı. Türkiye–Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu ve AB Başkanlığına seçildi. 2011 Türkiye genel seçimleri’nde tekrar meclise girdi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu.

2014 Türkiye yerel seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na Binali Yıldırım’ın aday gösterilmesiyle boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na atandı.

https://listelist.com/lutfi-elvan-kimdir/

2015 seçimlerinden sonra ise AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim hükümeti’nde Reform ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Elvan, Davutoğlu’nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmetinde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlendi.

Lütfi Elvan dün akşam itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı.

Kaynak: Lütfi Elvan

Elif Mungan

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım