SosyalKafa

[Çeviri]: Eski Akıllı Telefonunuz için 8 Yeni Kullanım

Şık, yeni bir telefonunuzun olması, eski telefonunuzu atmanız gerektiği anlamına gelmez.

Yeni bir telefon almanın heyecanı genelde beyin kemiren pişmanlığı hafifletir. Çoğu zaman, eski telefonda gerçek bir sorun yoktur (tabii eğer şişmiş bir batarya ve paramparça bir ekran yoksa). Eğer bu bir ayrılık olsaydı, eski telefonunuzla şöyle bir diyalog yaşayabilirdiniz, “Sen harikasın. Sorun sende değil bende. Sadece daha yeni bir model almak istedim.”

Kendinizden utanıyor musunuz? Utanmayın. Eski telefonunuzu bir çekmeceye yapıştırmanıza veya kapı kilidi ya da mobilya altlığı olarak kullanmanıza gerek yok. Eski telefonunuzu çalıştırmanın birçok yolu var. Sonuçta, eski akıllı telefonların çoğu hala bol miktarda beygir gücüne sahip. Sizinkini, artık SIM kartı olmayan, bağlanabilir bir cihaz olarak düşünün. İşte bu ekstra, eski telefonla ne yapabileceğinize dair bazı öneriler.

(Tüm bunlar, eski Android veya iOS cihazınızı geri dönüştürmediğinizi veya yeniden satmadığınızı varsayar- göz önünde bulundurmanız gereken iki mükemmel seçenek.)

YEDEK TELEFON BULUNDURUN

Ben pantolonunu bile kemer askısına bağlayan adamlardanım, özellikle de telefonum gibi güvendiğim aletler söz konusu olduğunda da bunu yaparım. Seyahat çantamda her zaman yedek bir telefon var (işlerin bir gün düzeleceğini ve bir daha yola çıkabileceğimi varsayarsak). Kırık, kaybolan veya çalınan bir akıllı telefon kadar hiçbir şey yolculuğu engelleyemez. Evden uzakta olduğunuzda ana yolculuğunuz yoldan çıkarsa, bir satış makinesinden veya tütün satıcısından bir SIM kart alıp yedek bir yere takmak gerçek bir cankurtaran olabilir ve kesinlikle garip bir şehir veya ülkede yeni bir telefon satın almaktan çok daha ucuz, daha hızlı ve daha az karmaşıktır.

EKSTRA UZAKTAN KONTROL

Akıllı telefonların TV’ler veya akış cihazları için mükemmel bir şekilde uzaktan kontrol sağladığını keşfetmekte geç kalmıştım. Apple TV, iOS için harika bir uzaktan kumanda uygulamasına sahiptir ve Google Home uygulaması, iOS ve Android’deki Chromecast cihazlarını kontrol eder. Roku’nun Android ve iOS uygulaması, ikonik uzaktan kumandayı çoğaltır. Diğer uzaktan kumanda uygulamaları arasında Android ve iOS için Amazon Fire TV uygulamaları ile Android ve iOS için TiVo uygulamaları bulunur.

Bir şekilde, telefon uygulamaları gerçek şeyden daha iyidir: bir kere tuş takımlarına sahiptirler, bu da cihazların ekran klavyelerinde gezinerek yapacağınızdan çok daha hızlı başlık girmenizi sağlar.

OYUN PLATFORMU

Eski telefonunuzu bir oyun cihazı olarak kullanabilirsiniz. Oyuncular yaratıcıdır; oyun oynamayı sürdürmek için telefonunuzu Xbox veya Playstation kontrol cihazlarına bağlamanıza izin veren Xbox kablosuz oyun kumandaları için Moga Mobil oyun klipsi gibi pek çok alet vardır. Eğer Switch kıskançlığınız varsa, Razer Kishi, iPhone ve Android sahiplerine takılabilecekleri bir şeyler verir. Ancak şunu unutmayın: uyumluluk platformlar arasında veya tüm oyunlarla evrensel değildir ve bazı denetleyiciler bazı oyun türlerinde daha mantıklıdır. Bir bulmaca oyuncusu, birinci şahıs nişancıları seven birinden farklı ihtiyaçlara sahip olacaktır. Oyunu satın almadan önce nasıl ve ne oynayacağınızı düşünün.

WEBCAM KUR

Bununla ilgili birkaç makale yayınladık (aşağıya bakın), onlara göz atmalısınız. Web kameraları hem güvenlik hem de Zoom toplantıları için gerçekten kullanışlıdır, ancak çok talep görmektedir ve bu günlerde bulmak hala zor olabilir. Amazon, pahalı bir web kamerası için üç hafta beklemenizi istiyorsa, bunun yerine daha eski bir telefon kullanmayı deneyin.

ESKİ MODA MEDYA CİHAZI

Bir zamanlar, iPhone’dan önce, iki cihaz taşımak zorundaydınız: bir cep telefonu ve ayrı bir müzik çalar bu bir iPod ya da başka bir cihaz olabilirdi. (Ed’in notu: Bize eski zamanlar hakkında başka bir hikâye anlatın baba.) Eski telefonunuzu, kitaplığınızı yedeklemek veya gerçek kullanım için bağımsız bir medya depolama cihazı olarak çalıştırmaya devam edebilirsiniz. Wi-Fi hala çalışır durumda olduğu için, hesabınızın birden fazla cihaz için lisanslı olduğunu varsayarak, eski telefonunuzu bir akış platformu olarak bile kullanabilirsiniz. Bu aynı zamanda hareket halindeki küçük bir çocuğu eğlendirmek için mükemmel bir çözüm olabilir.

İLK TELEFON

Küçük çocuklardan bahsetmişken, eski telefonunuz harika bir başlangıç cihazıdır (evet, gerçekten bu noktaya geldik). Telefona onaylanmış oyunları ve uygulamaları koyabilir, ebeveyn denetimlerini etkinleştirebilirsiniz- ve artık hazırsınız. Cihaz kırılır veya kaybolursa, çocuğunuz çok fazla gözyaşı dökebilir, ama siz? Çok değil.

YARDIM DERNEĞİNE BAĞIŞLA

Eski çalışan telefonları alan, onları yenileyen ve iyi bir şekilde kullanan kuruluşlar var. Göz atılacak birkaç yer olarak, askerler ve aileleri için ücretsiz iletişim sağlayan “askerler için cep telefonları” ve Asya, Latin Amerika ve Afrika’daki sağlık çalışanları için yeni telefonları finanse etmek için eski telefonları geri dönüştüren “Medic Mobile” vardır. Başka yardım dernekleri de var- ancak tanımadığınız herhangi bir kuruluşa bağış yapmadan önce, onları her zaman Charity Navigator veya GuideStar ile kontrol edin.

PARÇALARA AYIR

Bazıları için bir şeyleri parçalarına ayırmanın ve onları neyin birleştirdiğini görmenin temel bir sevinci vardır. Eski telefonunuz yıllarca hayatınızın bir parçasıydı; içinde ne olduğunu merak etmez misiniz? İFixit gibi sitelerde ayrıntılı sökme talimatları bulunur. Başarılı bir yeniden montajı yapmak, ileri düzey bir derstir. Sabır, şans ve beceriyle- ve belki de çevrimiçi bulabileceğiniz birkaç alışılmadık araçla- kalan fazladan birkaç parça ile onu yeniden bir araya getirebilirsiniz.

Kaynak: 8 new uses for your old smartphone.

Sinem Yağdı

Sinem Yağdı

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım