SosyalKafa

[Çeviri]: iPhone 12 Mini’ye Bayıldım, Fakat Pil Ömrü Beni Öldürüyor

Apple bu yılın başlarında ikinci nesil iPhone SE’yi piyasaya sürdüğünde, fiyat açısından oldukça iyi olduğunu düşündüm. Ama en çok istediğim şey, SE incelememde yazmış olduğum gibi bir iPhone 12 Pro Mini idi: 400 dolara inanılmaz kameralara sahip neredeyse çerçevesiz, küçük boyutlu bir telefon ve ekran içi parmak izi sensörü. Apple, iPhone 12 Mini ile bunlardan bazılarının kontrol edildiğini gösterdi ancak aynı zamanda daha fazlasını istememe neden oldu.

Her şey sırasıyla: Mini mükemmel bir boyuta sahip. Ben, küçük elleri olan minyon bir insanım ve istemeyerek akıllı telefonların şu anda çok büyük olduğunu kabul etsem de Mini’nin 5,4 inç ekranı ve 5,18 inç uzunluğundaki çerçevesi benim için diğer tüm telefonlardan çok daha kolay bir kullanım sunmakta- evet, iPhone 12 Pro Max, sana sert bir bakış atıyorum. Mini 400 dolar olmasa da (ki bunu istemek gerçekten fazla olurdu) ve ekran içi parmak izi sensörüne sahip olmasa da gerçekten çok iyi kameralara sahip. Bunlar daha büyük iPhone 12’de bulacağınız kameraların aynısı.

Ancak iPhone 12 Mini’nin kusurları var ve kullanımı ne kadar rahat olsa da kendimi bu yılki seride tanıtılan diğer iPhone’lara doğru sürüklenirken buluyorum.

Şimdi her iPhone 12’yi inceledim. Hepsinin çok ortak yönü var. 5G’nin üzerinden geçtik (genellikle LTE’den biraz daha hızlıdır, ancak bu yıl çok abartılan gigabit hızlarını bulmakta bol şans!). A14 Bionic’i (herhangi bir akıllı telefondaki en hızlı çip!) tartıştık. MagSafe şarjını ele aldık (fena değil!). Ve eski tasarıma geri dönüş artık iyi bilinen bir bölge (ama son derece iyi!). Bu konularla ilgili daha fazla detay için iPhone 12, 12 Pro ve 12 Pro Max incelemelerime göz atın.

Böylece, şimdiye kadar incelediğim en şirin telefon olan iPhone 12 Mini’ye geldik- ve bunu hafife aldığımı söylemiyorum. İki yıl önce, kalbimi çalan küçücük bir Android telefon olan Sony Xperia Z2 Compact’a açıklanamaz bir şekilde vurulmuştum. 12 Mini, yüksek lisans derecesi ile mezun olan ancak ortaokuldan sonra bir santim bile büyümeyen bir akıllı telefon olarak tanımlanabilir. Gelişmiş ve küçük. Kendimi onunla çok güçlü bir şekilde özdeşleştiriyorum.

12 Pro Max’i kullandıktan sonra 12 Mini’ye geçtim ve fark gerçekten gece ve gündüz kadar açık. Bu aslında şimdiye kadar kılıfsız kullandığım ilk iPhone. Bunun başlıca nedeni ellerime ve ceplerime çok iyi oturması. (Ve diğer iPhone 12’ler ile aynı seramik ön cama sahip olduğu için onu düşürerek parçalayacağım konusunda daha az endişeliyim.)

Daha küçük bir vücut için değiş tokuş, şey, daha küçük bir ekran için. Max, 6,7 inçlik geniş ekranı ile işleri halletmek için harika bir telefon, ancak aynı zamanda onu bir çantaya koymam ya da onu taşımak için yeterli alana sahip olduğumdan emin olmak için bir ceket giymem gerekiyor. Mini, Kinja’da blogları düzenlemek için en iyi telefon olmayabilir, ancak sorun değil: bu amaç için kullandığım başka, daha büyük cihazlarım var.

Tamam, tamam, demek istediğimi söyledim. Anladınız. 12 Mini’nin minikliğini seviyorum.

İPhone SE’de olduğu gibi, yine boyut için kamera kalitesinden ödün vermem gerektiğini düşündüm, ancak Mini, iPhone 12 ile tam olarak aynı kamera sistemine sahip. Bunun anlamı 12 MP geniş açılı merceğe sahip arka kamera ve 12MP True Depth merceğe sahip ön kameraya -ve ikisinde de gece modu var- sahip olabileceksiniz. 12 ve 12 Mini’nin telefoto lensi yok ve gece portrelerini çekemiyor, ki bu hoş değil- mesela ben ultra geniş açı yerine bir telefotoyu tercih ederim. Ancak yine de çoğu durumda harika fotoğraflar çekebiliyor.

12 Mini’yi tek bir 12 mega piksel lense sahip ancak Apple’ın yazılım tabanlı görüntü işleme özelliğinden, Deep Fusion, çift lensli ve gece modu olan Pixel 5’ten yoksun ancak 12 miniden daha büyük olan iPhone SE ile karşılaştırdım.

12 Mini, ana lensi ile inanılmaz derecede doğal fotoğraflar çekiyor ve Deep Fusion sayesinde renkler ve ayrıntılar SE’den biraz daha iyi. Bazıları Pixel 5’in görüntülerini tercih edebilir, ancak bana göre renkler aşırı dramatik, özellikle bir portakal ağacı ve sokak lambasının gece çekiminde.

Burada hem Pixel 5 hem de iPhone SE’nin perişan bir şekilde başarısız olduğu bir nokta varsa, bu da düşük ışıklı Portre çekimleridir.

12 Mini, düşük ışıkta Portreler çekemez, bu nedenle yeterince ışık yoksa bokeh efektini uygulayamaz, ancak yine de çekimi SE ve Pixel 5’ten daha iyi işler, bu da resimlerinizi son derecede yumuşatır. Eğer gece portreleri sizin için önemliyse 12 Pro ve 12 Pro Max satın alınacak telefonlardır.

Gördüğünüz gibi, 12 Mini bir 12 Pro Mini değil, aynı zamanda fotoğrafçılık söz konusu olduğunda da mükemmel bir yeterliliğe sahiptir. Ve bir şekilde sadece birkaç ay önce ve aynı zamanda başka yaşam dilimindeyken piyasaya sürülen iPhone SE’nin de ötesine geçiyor.

Ancak küçük telefonların hayranı olarak en büyük endişem de 12 Mini ile ilgili en büyük sorunum oldu: pil ömrü. Açıklamalı video testimizde 11 saat 20 dakikayı zor çıkardık -iPhone 12’den üç saat ve 12 Pro Max’tan beş saat 11 dakika daha az olacak şekilde. Bu gerçekten acıtıyor. iFixit’in ayırmış olduğu parçalara göre iPhone 12 Mini küçük bir 2.227 mAh pil kullanıyor. Karşılaştırılmalara göre, iPhone 12 2.815 mAh ve iPhone 12 Pro Max 3.687 mAh pil kullanıyor.

Test etmenin yanı sıra, benim kendi pil gözlemlemelerim de iyi değildi. Normal kullanımımdan biraz daha fazla olan bir günde- grup sohbetleri normalden biraz daha aktifti- akşam yemeğinden hemen sonra şarjım %10’a düştüm. “Şey,” diye düşündüm, “Sanırım ciddi bir kullanıcıyım.”

Ama hepimiz değil miyiz? Telefonumu herkesin yaptığı şeyler için kullanıyorum: mesajlaşmak, müzik ve podcast dinlemek, umarsızca Instagram’da gezinmek, odaklanmak için masaüstümde kapattıktan sonra Twitter’ı kontrol etmek vb. şeyler için tüm gün kolayca dayanabilecek bir telefona ihtiyacım var, ben gece dışarı çıkmadan önce doldurulması gereken bir tanesine değil (tamam bu artık olmuyor, ama belki birgün!). Ve bu pilin suyunu çekmesi wifi üzerinden gerçekleşiyor- Tanrı korusun 12 Mini milimetreyle yaklaşıyor- dalgalar 5G’ye ve aniden gigabit hızlarına dokunabilir. Yanacaklar.

Ben bu telefonun hedef pazarıyım. Onu sevmek istedim. Ancak, performans ve kamera kalitesini göz önünde bulundurduğunuzda boyutuna ve düpedüz uygun fiyat etiketine rağmen iPhone 12 Mini, pil ömrü konusunda endişelenecek kadar telefonlarını yeterince veya nereye giderse gitsinler yanlarında bir pil paketi taşıyan insanlar için uygun. İPhone 12 ve 12 Pro, geri kalanımızın satın alması gereken iPhone’lardır.

Kaynak: I Love the iPhone 12 Mini, but the Battery Is Killing Me

Sinem Yağdı

Sinem Yağdı

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım