SosyalKafa

Yeni bir kitap çevirisi: “Teknoloji ve İnsanın Geleceği, İcatların Etiği. 

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Yayınları olarak yayınladığımız 100 civarı kitaba sizin de ilginizi çekebilecek bir kitap daha ekledik: Teknoloji ve İnsanın Geleceği, İcatların Etiği.
Kitabı Özgür Çiçek yayına hazırladı, Boğaziçi Uni. Cevre Bilimleri’nden Prof Dr. Ali Kerem Saysel de redaksiyonunu yaptı.
Kitabı yazarı, Harvard’da Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanının kurucusu Prof Sheila Jasanoff. Kitabın kapağını ve arka kapak yazısını aşağıda bulabilirsiniz.
Kitabın tanıtımıyla ilgili kısa bir podcast de burada:

“İcatlarımız dünyayı değiştiriyor, icatlarımızla değişen dünya da bizleri.” Sheila Jasanoff, Teknoloji ve İnsanın Geleceği kitabında söze böyle başlıyor. İlerleyen bölümlerde ise, bilgi teknolojilerinden gen araştırmalarına kadar uzanan alanda bir dizi vakayı anlaşılır ve çarpıcı bir bakışla okurun dikkatine sunuyor. Hem teknolojik sistemlerin karmaşıklığını hem de bu sistemleri denetleme iddiasında olan etik ve hukuki alanın belirsizliğini işaret eden, cevabı bir çırpıda verilemeyecek sorular soruyor. Jasanoff, teknolojinin politika ve ahlaktan bağımsız bir güç olduğu yönündeki varsayıma karşı çıkıyor. Teknoloji ve İnsanın Geleceği, sadece teknolojinin risklerini değil, bizatihi vaatlerini de değerlendirmek için kamusal demokratik alanın canlandırılması gerektiği konusunda kuvvetli bir sav oluşturuyor.
Sheila JASANOFF: Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanının öncülerinden olan Profesör Sheila Jasanoff, çalışmalarını Harvard Kennedy School’da sürdürmektedir. Yüz yirmiden fazla akademik makale yayımlamış, yaklaşık yirmi kitabın yazarlığını ya da editörlüğünü üstlenmiştir. Araştırmalarında bilim ve teknolojinin hukuk, siyaset ve modern demokrasilerin politik süreçlerindeki rolüne odaklanmaktadır. Cornell Üniversitesi’ndeki Bilim ve Teknoloji Çalışmaları kürsüsünün kuruculuğunu yapmış, ardından Harvard Üniversitesi’nde aynı kürsünün kuruluşunu ve yönetimini üstlenmiştir. Avrupa, Asya, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok üniversitede konuk akademisyen olarak bulunmuştur. Amerikan Sanat ve Bilimler Akademisi’nin yönetim kurulu üyeliğini, Fen Bilimleri Sosyal Araştırmalar Topluluğu’nun başkanlığını yapmıştır. Dış İlişkiler Konseyi üyesidir. Cambridge, Massachusetts’te yaşamaktadır.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım