SosyalKafa

“League of Legends Oyunu Neden Çok Oynanıyor?

League of Legends Oyunu Neden Çok Oynanıyor?

LOL oldukça popüler bir online oyundur. LOL oyununun popülerliği belli bir bölgede değil küresel çapta bir popülerliktir. LOL oyununun bu kadar çok oynanmasının pek çok sebebi vardır. LOL 5e5 online bir oyun olması sebebiyle oyuncular arasında rekabet faktörünü ortaya çıkarmaktadır. Oyuncular online arenada birbirleriyle yarışmaktadırlar. LOL oyunun popülerliğinin en büyük sebeplerinden biri de E-spor oyunu olmasıdır.

Elo sistemi sayesinde oyuncular denk rakiplerle eşleşmektedirler. Denk rakiplerle eşleşme konusunda sorunu olanların ise eloboost hizmetleri sunan Uziboost.com gibi sitelerle kendini istediği lige taşıyabilme imkanı da bulunur.

LOL Oyuncu Kitlesi Tam Olarak Kimlerdir?

LOL oyunu pek çok oyuncuya sahip küresel bir oyundur. Ücretsiz olması, erişim kolaylığı, geniş dil seçenekleri gibi birçok sebepten farklı oyuncu kitlelerini bir arada barındırmaktadır. LOL oyununda yaş ya bölge sınırlamaları bulunmamaktadır. Bu yüzden farklı yaşlarda ve bölgelerde oyuncular tarafından tercih edilmektedir. LOL oyunundaki oyuncu kitlesinin yaş grupları arasında en çok 15-25 yaş arası oyuncularda tercih edilmektedir.

LOL oyununda cinsiyet bakımından baktığımızda ise LOL oyununun genel kitlesini erkekler oluşturmaktadır. Oyuncuların %95 ini erkek oyuncular oluştururken %5’ini ise kızlar oluşturmaktadır. LOL oyunu pek çok farklı coğrafyada da tercih edilirken en fazla Güney Kore ülkesinde oynanmaktadır. LOL oyunu sosyal medya da oldukça geniş bir kitleye sahiptir. Profesyonel E-spor oyuncuları ve yayıncılar tarafında da çokça tercih edilmektedir.

LOL Küçüklere Uygun Mudur?

Küçük yaşlarda gelişim süreci devam ettiğinden dolayı kişiler gördükleri ve yaşadıkları olaylara karşı hassas olabilmektedir. Gelişen teknolojiyle berber bu yaştaki çocuklar LOL gibi oyunlarla kolaylıkla tanışabilmektedirler. LOL oyunu oynanışında strateji barındırması ve LOL oyununda herhangi bir yaş sınırlaması bulunmaması sebebiyle oyun içerisinde hemen her yaştan oyuncuya rastlamak mümkündür.

Oyuncuların yaş aralığı genellikle 15-25 yaş aralığında olsa da yaşı küçük oyunculara rastlamak mümkündür. Strateji türü oyunlar küçük yaştaki oyuncuların gelişimine olumlu yönde etki edebilmektedir. Falat LOL oyununda saf stratejinin dışında takım savaşları da mevcuttur. LOL oyununda geçen bu takım savaşları kurgusal düzeyde şiddet içermektedir. LOL oyunun online olması sebebiyle küçük yaştaki bireyler başka oyuncular tarafından da uygunsuz konuşmalarla karşılaşabilmektedirler. Bu sebepten LOL oyunu 12 altındaki bireylere uygun değildir.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım