SosyalKafa

Yemek Yapmaya Zamanı Olmayanlar için En Hızlı ve Pratik 5 Yemek Önerisi

Yemek Yapmaya Zamanı Olmayanlar için En Hızlı ve Pratik 5 Yemek Önerisi

 

Yoğun bir gün geçirdiyseniz veya işlerinizin yoğunluğu artmaya başladıysa evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemek tariflerine göz atabilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar pratik olan 5 ayrı yemek tarifiyle damak zevkinize hitap edebilecek seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

 

  1. Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote

 

Güveçte hazırlayıp, sofraya geldiği zaman herkesi heyecanlandıran güveçte kaşarlı mantarlı tavuk sote yemeği yoğun kıvamıyla dikkat çekenlerdendir. Sosuyla da öne çıkan güveçte kaşarlı mantarlı tavuk sotenin içerisindeki enfes tavuk tam bir başyapıt olarak nitelendirilir. Hazırlanışı da oldukça kolay olan bu yemek tek başına da doyurucu ve besleyicidir. Bu tarifi isterseniz tane tane pilavlar hazırlayarak zenginleştirebilir, güzel bir tatlıyla da taçlandırabilirsiniz.

 

  1. Fırında Makarna

 

Hazırlaması son derece pratik, görünümü ise oldukça gösterişli olan fırında beşamel soslu makarna tarifi her öğünün kurtarıcısıdır. Makarna yapmayı bilenlerin rahatça hazırlayabileceği fırında makarna tarifi doyurucu ve lezzetli bir akşam yemeği olabilir. Günün farklı zamanlarında da tüketebileceğiniz fırında makarnayı isterseniz sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.

 

  1. Tavuklu Patates Yemeği

 

Ekonomik, pratik ve lezzetli akşam yemekleri arasındaki tavuklu patates yemeği sağlıklı bir seçenek arayanlar için idealdir. Dakikalar içerisinde hazır hale getirebileceğiniz bu yemeği çoğu kişi beğenebilir. İsterseniz tavuklu patates yemeğinizin yanına bulgur pilavı da ekleyebilirsiniz. Tavuklu patates yemeğini hazırlarken patateslerin doğranma şekline özen göstermeniz yemeğin lezzetini doğrudan etkileyebilecek bir durumdur.

 

  1. Nohutlu Pilav

 

Tane tane özel nohutlu pilav pişirmenin yolunu arıyorsanız yemeğinizi en iyi şekilde dinlendirmeyi unutmamalısınız. Pratik bir akşam yemeği olarak hazırlayabileceğiniz nohutlu pilavı isterseniz özel salatalar ve çorbalarla da sunabilirsiniz. Haşlanmış tavuk da nohutlu pilavla beraber tercih edebileceğiniz besleyici gıdalar arasındadır. Damak zevkinize göre farklı baharatlarla nohutlu pilavınızı süsleyebilirsiniz.

 

  1. Köfteli Rulo Sebze Kebabı

 

Sebze sevmeyen kişilerin bile ilgisini çekebilecek ve pratik bir şekilde hazırlanabilecek köfteli rulo sebze kebabı baharatlı tatlardan hoşlananlara da hitap eder. Bol yoğurt eşliğinde tüketebileceğiniz köfteli rulo sebze kebabı hızlıca hazırlanabilecek yemek tarifi arayanların vazgeçilmezleri arasındadır.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım