SosyalKafa

Söylemin Nefreti Konferansı – Son başvuru: 17 Haziran

KÜLTÜREL İNCELEMELER ÖĞRENCİ KONFERANSI – 2022

 

4-5 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı öğrencileri olarak “Söylemin Nefreti” başlıklı bir konferans düzenliyoruz. Konferansımız interdisipliner alanlarda çalışan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açıktır.

 

Konferans Tarihi: 4-5 Haziran 2022

Bildiri Özeti Son Tarih: 17 Mayıs 2022

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, E1 301

 

Söylemin Nefreti

“Gözümüzdeki Kıymık En İyi Büyüteçtir”

Postmodern toplumda ideoloji, daha önce hiç olmadığı kadar seyyar; vaazlardan, meydanlardan, bildirilerden radyolara, televizyonlara ve nihayet sayısız sosyal medya platformuna. Günümüzde hâkim hegemonya uzun süredir kullanışlı bir nefret inşa etmekle meşgul. İdeolojinin kolaylaşarak artan dolaşımı kimilerini bu ideolojik nefretin hedefi, kimilerini ise bizzat faili olarak konumlandırıyor. Kötücül otoritelerin çağlar boyu değişmeyen enstrümanı “nefret söylemi”, belki de kamulaştırılmaktan kaçınılmayan yegâne unsur. Oysa her tür nefret söylemi nefretin şekillendirdiği bir söylemdense, söylemin oluşturduğu, şekillendirdiği ve kemikleştirdiği bir nefret olarak karşımıza çıkıyor. Söylem gerçekliği nefret ile kurgularken, nefret söyleminin böyle bir gerçeklik üzerinde organik bir şekilde varolduğunu gözlemlemek kaçınılmaz.

 

Peki, söylemi nefretin kendisi haline getiren nedir? Söylemin kendisini parçalarına ayırarak nefreti nasıl yarattığını ve bu temelde kurgusal bir gerçekliği nasıl inşa ettiğini aramak için 4-5 Haziran tarihlerinde, “Söylemin Nefreti” konferansında buluşalım.

 

Başvuru Koşulları

Konferansa sunum yapmak üzere başvuracakların en geç 17 Mayıs 2022 tarihine kadar; 500 kelimeyi geçmeyen sunum özetini, isim, okul ve bölüm bilgileriyle birlikte, konu kısmına ‘KİK-Abstract’ referans kodunu yazarak kultkonferans@bilgi.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Sunumlar, 20 dakika ile sınırlı tutulacaktır. Katılımcılar lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri arasından seçilecektir.

 

Konu Başlıkları

 

Dil

Göçmenlik ve Göç

Görsel Sanatlar

Gündelik Hayat Pratikleri

Irkçılık

Kurgusal Yazın

Politika ve Siyaset

Sosyal Medya

Sinema

Tarih Yazını

Toplumsal Cinsiyet

 

Dinleyici olarak katılmak isteyenlerin, 25 Mayıs 2022 tarihine kadar aynı mail adresine ‘KİK-D’ referans koduyla isim ve okul bilgilerini göndermelerini rica ederiz.

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım