SosyalKafa

NewsLabTurkey, İstanbul Kuluçka Programı için katılımcılarını arıyor! Son tarih: 22 Mayıs

NewsLabTurkey olarak Yerel Gazetecilere Yönelik Kuluçka Programı devam ederken, İstanbul Kuluçka Programı çağrısını da duyuruya açtık. İstanbul Kuluçka Programı, Ağustos ayında başlayacak ve sektörden ve akademiden eğitmenler eşliğinde dört hafta boyunca sürecek. Program kapsamında 12 serbest çalışan veya henüz kariyerinin başındaki gazetecinin ve medya profesyonelinin projesi desteklenecek.

 

NLTR Kuluçka Programı’nın amacı, katılımcılara uluslararası standartta medya becerileri edinmeleri ve kendi haber projelerini hayata geçirmeleri için eğitim ve mini ödeneklerle katkı sağlamak. NLTR’nin geliştirdiği program, yalnızca gazetecilik becerileri, trendleri ve gazetecilik etiğini değil; gazeteciliğin değişen günümüz koşullarında işlevsel olabilecek iş modelleri ile girişimcilik konularını da içeriyor ve katılımcılarının ileride de sürdürülebilir habercilik pratiklerini benimsemelerini de amaçlıyor. 2022 Ağustos ayı boyunca derslerin olacağı; ve devamında mentorluk oturumlarının gerçekleştirileceği Kuluçka Programı bu yıl hem yüz yüze hem çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Açık Çağrı kimlere yönelik?

  • Serbest çalışanlar, kariyerinin başındaki gazeteciler, medya profesyonelleri veya medya girişimcileri

  • Medya alanında sosyal etki yaratacak bir projesi olanlar

  • Alandaki diğer çalışmalardan farklılaşabilecek yenilikçi bir fikri olanlar

  • Hâlihazırda bir projesi olup, projesini büyütmek isteyenler

  • İngilizce bilmek bir artı, fakat zorunlu değil

  • Ağustos ayının başından başlayarak 4 hafta boyunca derslere katılma gerekliliğini yerine getirebilecek kişiler Kuluçka Programına başvurabilirler.

 

Kuluçka Programına başvuran kişilerin İstanbul’da yaşayan kişiler olması gerekmektedir.

 

Kuluçka Programının katılımcıları becerilerine, deneyimlerine ve fikirlerine dayalı olarak özenle seçilecek. Kırılgan toplulukların ifade özgürlüğü ve bakış açıları, demokrasi, insan hakları, iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanan proje konseptlerinin yanı sıra kadınların ve na-binary kişilerin başvuruları öncelikli olarak değerlendirilecek.

 

Kuluçka Programına katılmak isteyenlerin NewsLabTurkey’in web sitesinden ulaşabilecekleri başvuru formunu 22 Mayıs 2022, saat 23:59’a kadar eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor. Başvurular jüri tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda başarılı olan adaylarla 1 Temmuz 2022 tarihinde iletişime geçilecek. Başvurusu olumsuz sonuçlanan adaylara ise 18 Temmuz 2022 tarihinde bilgi verilecek.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım