SosyalKafa

TGC: “Gazeteci Yunus Paksoy’a yapılan saldırıyı kınıyoruz”

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’un, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Fethullah Gülen’in kaldığı kampın önünde televizyon yayını yaptığı sırada Fetullahçı avukat Ahmet Can tarafından saldırıya uğramasına yönelik pek çok kesimden tepki geldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)  ise saldırganın en kısa sürede yakalanmasını istediklerini söyledi.

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, Fetullah Gülen’in kaldığı kampın önünden televizyon yayını yaparken saldırıya uğradı. Görüntülerde saldırganın önce aracını Paksoy’un üzerine sürdüğü ve daha sonra araçtan inerek Paksoy’a fiziki müdahalede bulunduğu görüldü.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, “Bu saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren kişilerin hukuk önünde hesap vermeleri için ABD makamları önünde gerekli girişimler yapılmaktadır” dedi.

Paksoy’a yönelik saldırıya ilişkin sosyal medyada mesaj yayınlayan gazeteci Mine Özbek’te bu saldırının korkunç olduğunun altını çizerek saldırıyı sert bir dille kınadı. Özbek, genç meslektaşlarının yanında da olduğunu söyledi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ise CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’un ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Fethullahçı avukat Ahmet Can tarafından saldırıya uğramasına ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada şunları söyledi:

“Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Dünyada ve Türkiye’de basına yönelik tüm saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Son olarak CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kaldığı merkezinin önünden televizyon yayını yaparken bir kişinin fiziksel saldırısına uğramıştır. Yunus Paksoy’a yapılan saldırıyı kınıyor, sorumlusu olan kişinin en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz. Paksoy’a ‘geçmiş olsun’ diyoruz.”

Gökhan Korkmaz

Gökhan Korkmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.249 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım