SosyalKafa

2024 Viki Yeryüzünü Seviyor Türkiye Yarışması Başladı

3 Haziran 2024

 

BASIN BÜLTENİ

 

2024  Viki Yeryüzünü Seviyor Türkiye Yarışması Başladı

 

Türkiye’de bu sene  beşinci kez düzenlenen yarışmada  millî parklar, sulak alanlar, koruma alanlarında çekilmiş fotoğraflar yarışacak. Hem amatör hem  profesyonel fotoğrafçıların katılabildiği yarışma, doğa fotoğraflarının açık lisanslarla paylaşılıp Vikipedi’deki ansikopedik içerikleri zenginleştirmesini, doğa sevgisini, ülkenin doğal güzellikleri hakkındaki bilgileri yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 

 

Viki Yeryüzünü Seviyor, dünyada 2013 yılından beri düzenlenen uluslararası bir fotoğraf yarışma. Türkiye’de son beş yıldır düzenlenen yerel yarışmada yerel jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren ilk üç fotoğraf ödüllendirilirken, belirlenen en iyi on beş  fotoğraf uluslaarası jürinin değerlendirmesine sunuluyor. Yerel yarışmayı organize eden Türkiye’deki yerel Wikimedia topluluğunun gönüllülerinden Zafer Batık, Türkiye’den fotoğrafların geçmiş yıllarda uluslararası yarışmada da dereceler elde ettiğini ve ödül ister alsın ister almasın, yarışma için yüklenip paylaşılan her fotoğrafın  ülkenin tanıtımına, doğal güzelliklere ve doğa sorunlarına dikkat çekmede rolünün çok kıymetli olduğunu vurguladı. 

“Yarışmaya katılımcılar, herhangi bir tarihte çekilmiş  istedikleri sayıda fotoğrafla katılabilir” diyen Batık, ancak herhangi bir doğa fotoğrafı değil, yarışma web sitesinde yer alan listedeki yerlerde çekilmiş, orayı  temsil eden bitki ve hayvan türlerine  ait fotoğraflar yarışmada yer aldığına dikkat çekti ve doğa severleri, Türkiye’nin doğasını fotoğraflayıp yarışmaya katılmaya davet etti.

 

Ayrıntılı bilgi için:

Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye

Zafer Batık – zaferbatik@gmail.com

Başak Tosun – hbasak77@gmail.com

URL: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2024_in_Turkey/tr

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.249 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım