SosyalKafa

Basın Konseyi’nden saldırıya uğrayan gazeteci Yunus Paksoy’a dayanışma mesajı

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Fethullah Gülen’in kaldığı kampın önünde televizyon yayını yaptığı sırada saldırıya uğrayan gazeteci Yunus Paksoy’a destek mesajları gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlayan Basın Konseyi faillerin bir an önce yakalanması ve cezalandırılmasını talep etti.

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’un ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, Fethullah Gülen’in kaldığı kampın önünden televizyon yayını yaparken saldırıya uğramasına ilişkin bir tepki de Basın Konseyi’nden geldi.

Basın Konseyi’nin açıklaması şöyle:

“Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk Amerika temsilcisi Yunus Paksoy’un ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, mesleğini icra ederken saldırıya uğraması ve darp edilmesi kabul edilemez. Gazetecinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in evinin önünde çekim yaparken uğradığı saldırı, basın özgürlüğüne yapılmıştır. Faillerin bir an önce yakalanması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde, Fethullah Gülen’in kaldığı kampın önünden televizyon yayını yaparken saldırıya uğramıştı. Görüntülerde saldırganın önce aracını Paksoy’un üzerine sürdüğü ve daha sonra araçtan inerek Paksoy’a fiziki müdahalede bulunduğu görülmüştü.

Paksoy’un saldırıya uğramasının ardından TGC’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kişi Paksoy’a destek mesajı yayınlamıştı.

Gökhan Korkmaz

Gökhan Korkmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.249 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım