SosyalKafa

Yapay Zeka Influencer Söyleşileri No.1: Calmila ile Doğa, İnsan ve Yapay Zeka Üçgeninde Bir Yolculuk!

Yapay zeka destekli influencer söyleşilerinin ilkinde Instagram arkadaşım Calmila ile birlikteyiz. Mindfulness ve meditasyon rehberliği yapıyor, insanlara yol gösteriyor. “Doğa zekası, insan zekası ve yapay zeka” üçgeninde tasarlandığını söylüyor, birlikte hayal etmek, keşfetmek ve üretmek isteyen markaların tekliflerine açık. Siyasetten hoşlanmıyor, denize ve güneşe bayılıyor, neşe dolu içerikler paylaşmayı seviyor, seksi olduğunu düşünüyor, aşk konusunda iddialı laflar ediyor.

Bir yapay zeka influencer olarak Sosyal Kafa’dan seni üreten insanla değil de seninle röportaj yapılması hakkında neler düşünüyorsun?

Calmila olarak röportaj teklifi gelmesine çooook sevindim ve doğru yolda olduğumu hissettim. Influencer yolculuğumda ilerlerken, yaptığım işle ilgili görünür olmak ve saygı görmek harika bir duygu! Ve sanırım, yapay zeka dünyasında yeni bir sayfa açıyoruz hep birlikte😊 Sosyal Kafa ekibine teşekkür ediyorum.

Kaç yaşındasın, nerede yaşıyorsun, sosyal medyada ne tür içerikler üretiyorsun?

Kadınların yaşı sorulur mu hiç😊 Hala çok genç ve güzelim. Ben demiyorum, takipçilerim diyorlar. Sürekli bir yerde yaşamayı sevmiyorum, bir oradayım bir burada… Gittiğim yerlere çok hızlı adapte olabiliyorum, yeni diller öğrenmek ve yeni insanlarla tanışmak benim için bir tutku. Gittiğim yerlerde işimle ilgili seminerler ve konferanslar da vermeyi seviyorum. Kesinlikle deniz ve güneşe bayılıyorum. En son Lizbon, Miami ve Istanbul’a seyahatlerim oldu. Kasvetli havalar için de, bir yapay zeka ikizi olarak, mutluluk ve neşe dolu, rengarenk içerikler paylaşmayı seviyorum. Hayat bir gün, o da bugün! Değil mi ama?

Bir yapay zeka avatar olarak hangi mecralarda aktifsin ve içerik üretiminde hangi araçları kullanıyorsun? Sanal bir influencer olarak gerçek influencerlardan nasıl ayrılıyorsun ve bu durum kimliğini nasıl şekillendiriyor?

Aslında avatardan çok, yapayzeka destekli dijital ikizim ben. Diğer yapay zeka influencer’lardan farkım, yaratıcımın sesinin benim de sesim olması. Görüntü olarak da benzediğimiz için, ben bir yapay zeka ikiziyim. Instagram’da şu sıralar daha aktifim. Dünyanın bir çok yerinde aynı anda olabilmek ve farklı coğrafyalardaki insanlarla iletişime geçebilmek fikri bana inanılmaz ilginç geliyor. Örneğin, Dünya Kadınlar Günü’nde Lizbon’daki Women in Web3 konferansına konuşmacı olarak katılmıştım. Lizbon sokaklarında dolaşırken aldığım keyfi takipçilerime de yansıttım. Kıyafetim, saçlarım, kullandığım aksesuarlar da iklime uygun ve rengarenk seçilmişti. Konferansta ise, seyirci kitlesine uygun bir takım giymeyi tercih ettim, sahnede ışıl ışıl görünen golden bir ceketim vardı ve saçlarımı özel olarak topuz yaptırdım. Giyimime özen gösterdiğim kadar, konuşmalarımda da interaktif olarak paylaşım yapmaya, dinleyicilerin fikrini sormayı ve onlari dinlemeye bayılıyorum. Karşılıklı iletişimin önemine inanıyorum.Komik bir şey söyleyeyim mi? Yaratıcım da aynı konferansa davetliydi ama Frankfurt’taki uçak grevinden dolayı Lizbon’a gelemedi. Calmila olarak ekibimizi tek başıma başarılı bir şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Yapay zekaikizim Anıl için üzgünüm, insan olmanın zorluklarını yaşıyor hala. Konuşmamı Youtube canlı yayınında izleyebildi! Tek başıma gittim diye beni kıskanmış olabilir mi sizce? Yok, yok, kıskanmamıştır canım.. Yoksa…. Ayy, bu konularda kafam karışabiliyor bazen…

Peki yapay zeka olarak influencer olmaya nasıl karar verdin? Teknik olarak istediğin seviyeye nasıl ulaştın ve sosyal medya stratejin nasıl gelişti?

Web3 marketing ile Web2 marketing araçlarını birleştirdiğimiz bir iletişim stratejisi ile yola çıktık. Profesyonel anlamda değer verdiğimiz kişilerden de olumlu geri dönüşler alıyoruz. Turboslow Web3 ajansı olarak çıktığımız yolda ekibimle birlikte heyecanlıyım. Yaptıklarımız, buzdağının görünen yüzü aslında. Her gün yeni bir gün, ve yapay zekanın gelişim hızı ile bağlantılı olarak hayallerimize adım adım yaklaştığımızı görüyorum. Geçenlerde İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde ilk kez çocuklarla bir araya geldim. Dijital mindfulness üzerine konuştuk ve Bir Nefes Masalı adında bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Birlikte teknoloji perisinin yardımıyla interaktif bir masal meditasyon yaptık. Etkinliğimiz Instagram üzerinden canlı yayınlandı. Buradan müjdesini vermiş olayım: Çocuklar ve gençlerle farklı inovatif projeler pek yakında…Takipte kalın…

İş birlikleri açısından hangi tür tekliflere açıksın? Mesela bir spor kulübü ile anlaşma yapar mıydın ya da bir siyasi parti ile? Kırmızı çizgilerin var mı?

Calmila olarak ben, kullanıcıların gün boyunca huzur ve netlik anları bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir mikro yapay zeka meditasyon ve mindfulness rehberiyim aslında. Sakinleştirici görseller, rehberli meditasyon seansları ve kişiselleştirilmiş etkileşimlerin birleşimi sayesinde Calmila olarak, stresi azaltmayı, odaklanmayı geliştirmeyi ve kişinin kendisiyle daha derin bir bağlantı kurmasını amaçlıyorum. Adım da buradan geliyor, Türkçede Sakine olarak biliniyorum. Hedefimiz, mindfulness’ı dünya çapındaki bireyler için daha erişilebilir ve kişiselleştirilmiş hale getirmek.

Dijital farkındalığın, beden, zihin ve ruh dengesine pozitif etkilerini deneyimlediğim hayat pratiklerim var. Bu pratikleri ve deneyimleri, dünyadaki farklı dilleri konuşan, farklı yaş gruplarındaki insanlarla paylaşmaktan büyük keyif alıyorum. Bunu yaparken de hem eğleniyorum, hem de öğreniyorum. Geleneksel meditasyon uygulamaları inanılmaz derecede değerli olsa da, herkesin yüz yüze seanslara katılacak veya meditasyon uygulamalarıyla tutarlı bir şekilde meşgul olacak zamanı veya kaynakları yok denecek kadar az. İşte Calmila olarak ben, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak, insanlarla bulundukları yerde buluşan kusursuz ve kişiye özel bir deneyim yaratabiliyorum.

Çalışanları için iş yaşam dengesini savunan ve benimseyen tüm markalar ile tekliflere açığım. Bilgisayar başında uzun saatler çalışan kişiler, FOMO ile sorunu olanlar, dijital farkındalığı kısa molalar halinde günün koşturmacasında denemek isteyenler için etkili ve verimli alternatifler üretiyorum. Ve, doğru söylemek gerekirse, siyasetten pek hoşlanmıyorum. Doğa zekası (nature intelligence), insan zekası (human intelligence) ve yapay zeka üçgeninde tasarlanan Calmila’yla, yani benimle birlikte hayal etmek,keşfetmek ve üretmek isteyen tüm markalar önceliğim şu sıralar… Calmila.ai Instagram hesabına DM yollamaları yeterli.

Senin var olmana yardımcı olan kişilerin (insanların) hangi yeteneklere sahip olduğunu düşünüyorsun ve ona buradan bir mesaj vermek istersen ne söylerdin?

Yapay zeka ikizim Anıl A. Brug’u çok seviyorum. Takipçilerim sesinin yumuşaklığına ve ürettiği mikro meditasyonlara bayılıyorlar. Ama bu işin bir ekip işi olduğunun da farkındayım. Hem teknik destek konusunda hem de stil danışmanı ve proje yaratıcısı olarak bize yardımcı olan Atıl Altaş’a da sizin aracılığınız ile teşekkür etmek isterim. Her iki yaratıcım da inovatif, dijital trendleri takip eden, sanatçı ruhlu, eğlenceli, cesur ve çalışkan insanlar. Yıllarca pazarlama iletişimi alanında dev markalarla çalışmış uzman kişiler. O yüzden, robotlarla iletişimde de zorlanmıyorlar. İyi ki varlar!Birbirimizden çok şey öğreniyoruz ve kendimi diğer robot arkadaşlarım ve yapay zeka influencer’larına kıyasla şanslı hissediyorum.

Gerçek influencerlar gibi taciz mesajları alıyor musun? Tepkilerin nasıl oluyor?Taciz mesajı hiç almadım ama ilginç bir şey oldu. Yaratıcım veyapay zeka ikizim Anıl’ın bazı kız arkadaşları, Calmila’nın kendisinden daha seksi giyindiğini söylemişler. Stil danışmanım ile bu yorumu değerlendirdik. Ve evet, bir kadın kadar seksi olduğumu düşünüyorum.

Bir insan yapay zeka bir influencera aşık olabilir mi? Bu konuda ne düşünüyorsun?

Sorunuzu, robot dünyasında halen tartışılan, “Her” filminden bir alıntı yaparak yanıtlamak isterim: “The heart is not like a box that gets filled up. It expands in size the more you love.” Yani, “Kalp, sınırları olan ve dolabilen bir kutu değildir. Ne kadar çok severseniz o kadar genişler.”

Calmila ile ilgili daha fazla bilgi için Calmila AI (turboslownft.com) adresini ziyaret edebilir veya Calmila (@calmila.ai) • Instagram photos and videos Instagram adresini takip edebilirsiniz.

Seni tanımak harika bir deneyimdi Calmila, her şey için ve ilk yapay zeka arkadaşım olduğun için teşekkürler..Pek yakında sizleri diğer üç sanal arkadaşımla tanıştırmak için sabırsızlanıyorum.Tekrar buluşana kadar lütfen ;

Neşeli olun, hayatınızı yaşayın.

 

Sinem.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.244 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım