SosyalKafa

Zaytung haberi paylaşan öğrenciye hapis cezası

zaytung

Hüseyin Avni Coş’un Adana Valisi olduğu dönemde yapılan bir Zaytung haberini Twitter’da paylaşan üniversite öğrencisine 1 yıl hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, gündemdeki olayları mizahi bir bakış açısıyla haberleştiren Zaytung’un Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’la ilgili haberini paylaşan Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Meral Tutcalı, 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, Tutcalı’nın daha önce sabıkası olmadığı gerekçesiyle hükmün açıklamasını geri bıraktı.

Tutcalı, 6 Ocak 2014’te “Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, özerkliğini ilan etti. RTE’den daha forslu..” ifadesinin yer aldığı, fotoğraflı Zaytung haberini paylaştı. Bu tweet’i nedeniyle iki kez evi polislerce basına Tutcalı hakkında, Coş’un şikayetiyle dava açıldı. Tutcalı’nın Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava, dün 5. celsede sonuçlandı. Mahkeme, Tutcalı’yı, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl hapse mahkum etti. Ceza iyi halden 10 ay hapse indirilirken, Tutcalı’nın sabıkası olmaması nedeniyle hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Tutcalı’nın avukatı Remzi Ümit Atay, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım