SosyalKafa

Kişiselleştirilebilir Micro Drone 3.0, Indiegogo’da saatler içinde hedefine ulaştı

micro-drone-3

İnsansız hava araçları (drone’lar) geliştiren yeni nesil girişimlerden Extreme Fliers, yeni ürünü Micro Drone 3.0’ı kitlesel fonlama sitesi Indiegogo’da tanıttı. Londra merkezli girişim dikkat çekici ve yetenekli yeni aracı için bir kaç saat içinde hedeflediği destek tutarını ikiye katladı.

Micro Drone 3.0, adından da anlaşılacağı üzere küçük ama etkili bir araç. Uçuş ve video kayıt anlamında yetenekli olmasının ötesinde, kişiselleştirilebilir olmasıyla öne çıkıyor.  Saniyede 30 karelik HD video kaydı yapan Micro Drone 3.0, mıknatıslı ve birbirine geçmeli özel yapısı sayesinde 3D yazıcıdan çıkarılabilecek parçalarla yeniden modellenebiliyor.

Saatte 45 mil/sa (yaklaşık 72,5 km/sa) hıza ulaşabilen bu küçük insansız hava aracının canlı görüntü yayınını Google Cardboard VR ile benzersiz bir keşif deneyimine dönüştürmek de mümkün.

Hem Android hem de iOS uygulamalarıyla sahiplerinin olacak Micro Drone 3.0, üzerindeki mikro SD karta veya Wi-Fi veya mobil ağ paylaşımıyla akıllı telefonunuza da kayıt yapabiliyor.

Extreme Fliers’ın kurucusu Vernon Kerswell, geliştirdikleri cihazın dik açıyla kalkış ve iniş yapabildiğini ve 180 derece ters uçuş yapabildiğini söylüyor ve herkesin kullanabileceği bir cihaz geliştirdiklerini ekliyor.

Indiegogo kampanyasında 125 dolardan başlayan (+20 dolar kargo ücreti) bir destek karşılığında Micro Drone 3.0’a sahip olmak mümkün ama perakende fiyatının çok altında olan bu kontenjan neredeyse bitmek üzere. Destekçilerin Micro Drone 3.0’a ulaşacağı tarih ise Kasım 2015 olarak belirtiliyor.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım