SosyalKafa

Twitter’da Tsipras ile Davutoğlu Tartıştı

1019110193
Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel’deki liderler zirvesindeyken Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’la arasında Twitter üzerinden bir tartışma yaşandı.

Tsipras Twitter hesabından ‘Avrupa Birliği Türkiye’ hashtagiyle şunları yazdı: “Neyse ki, bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu gibi fevri değil. Ege’de olanlar korkunç ve inanılmaz. Silahlara milyarlar harcıyoruz. Siz bizim hava sahamızı ihlal etmek için, biz sizi engellemek için. En modern hava silah sistemlerimiz var. Ve hala karada masum insanları boğan insan kaçakçılarını yakalayamıyoruz.”

Davutoğlu ise kısa bir süre içinde Çipras’a:  “Çipras’ın pilotlar üzerine yorumları günün ruhuyla pek uyumlu görünmüyor. Alexis: Biz pozitif gündemimize odaklanalım.” yazdı.

çip1

çip2

Resimler BBC Türkçe‘den alınmıştır.

Yazdıklarını hem Yunanca hem İngilizce hesabından paylaşan Tsipras, bunların üzerine İngilizce hesabından tweetlerini silerken Yunanca hesabında değişiklik yapmadı.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım