SosyalKafa

Sosyal Medyada Çocuk Tehditleri

Cumhuriyet

social-media-safety-kids-medium10-252747

On yıldan fazla süredir sosyal medya alanında çalışmalar yapan, MEF Üni versitesi İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ezgi Akpınar, sosyal medya yasağının, çocukları bazı olumsuzluklardan korurken, bu platformların çocuklardaki çok sayıda faydasından mahrum bırakacağını söyledi. Akpınar şöyle konuştu:

“Sosyal medyanın, belli özelliklere sahip insan gruplarında olumsuz etki yarattığı doğru. Örneğin, özgüven eksikliği yaşayan bireyin sosyal medya kullanımı onun arkadaşlık ilişkilerine ciddi zararlar verebiliyor. Bu durum çocuklar için de geçerli olabilir. Öte yandan yaratıcılık açısından sosyal medyanın yararları var. Gerçek hayatta ‘homofili’ denilen, insanların, kendilerine benzeyen kişilerden oluşan bir çevre edinmesi durumu, sosyal medyada büyük ölçüde kırılıyor. Bu da yeni fikirlerin ve buna bağlı olarak yaratıcılığın gelişmesi demek.”

Sosyal medya tehditleri
Sosyal medya kullanma yaşı, çocuklarda her geçen gün biraz daha aşağıya iniyor. Bu da çocukların bu platformlarda yer alan tehlikelerden etkilenme riskini artırıyor. Araştırmalara göre sosyal medyada çocuklar için var olan tehditler beş ana başlıkta sıralanıyor:

  • Siber zorbalık
  • Cinsel şantaj
  • Porno
  • Kimlik zedelenmesi
  • Oyun yanılgısı

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım