SosyalKafa

17+ Alevi Kadınlar: “Ülkenin Kadınları Harika Canlar, Yarımlık, Eksiklik Sizin Fikirlerinizde!”

17+ Alevi Kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anneliği reddeden kadın istediği kadar iş dünyasında başarılı olsun, özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır” açıklamasına karşı bir bildiri yayımladı:

12814226_1033772000012727_6317070125770336907_n

 

“Ülkenin kadınları harika canlar, yarımlık, eksiklik sizin fikirlerinizde!

Cumhurbaşkanı durdurulamaz şekilde kadınlar ve erkekler arasında eşitsizliği büyütmek için çabalıyor, böylece anayasayı çok kez olduğu gibi delik deşik etmeye devam ediyor.

Fıtratımızda kadın erkek eşit değil demekten çekinmeyen, kürtaj için ‘Her kürtaj bir Uludere’dir’ açıklamalarıyla hafızalara kazınan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinsiyetçiliğin yanı sıra inançlar arasında nefret üreten açıklamalarına yenilerini eklemekten çekinmiyor.

‘Zürriyetimizi artıracağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Birinci derecede görev annededir’ diyen cumhurbaşkanına kadınların hayatlarından, bedeninden, kimliğinden uzak durmasını öneriyoruz.

Cumhurbaşkanı da olsa kendisinin bir erkek olduğunu anımsatarak, yaptığı bu açıklamaların yönettiği ülkede kadınlara neye mal olduğunu görebilmesini her şeye rağmen umuyor ve kadınların doğurmasına karışmak yerine, kadın cinayetlerini önlemek için çabalamasını bekliyoruz.

Toplumu kutuplaştırmak için en küçük toplumsal birimlere dek giren, mahalle ve muhtarlardan sonra dini inançlar ve patriarka üzerinden aileleri, Müslüman olan olmayan ayırımıyla ele almasının ne tür tehlikeler barındırdığını biz Aleviler yakın-uzak geçmişimizden biliyoruz.

Kadınları zürriyet sürdürücüleri, kuluçka makinası sananlara, kadınların tıpkı erkekler gibi; ruhu, bedeni, canı, arzuları, kimliği, kişiliği olan, karar verme hakkına sahip eşit insanlar olduklarını hatırlatırız.

Aleviliği tanımlama hevesçilerinin freni tutmayan kamyon gibi kadın olmayı da tanımlaması kibir, nefret ve düşmanlıktan başka bir şey değil. Ne Aleviliği, ne de kadın olmayı tanımlayamayacaklar.

‘Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eksiktir, yarımdır’ diyen Cumhurbaşkanı unutmasın:

Alevi olduğu için iş başvurularında, üniversite sınavlarında, kamuda AKP iktidarınca elenen, hakları gasp edilen, hayatı her geçen gün iyice zorlaştırılan Alevi kadınlar olarak özgürlüğümüzü çocuk doğurarak değil, kadın düşmanı, Alevifobik iktidarları yıkarak sağlayacağımızı biliyoruz. Bunun için çalışıyoruz.

Her gün ve neredeyse günde birkaç kez medya aracılığı ile topluma bağıran ve kadınlara yönelik açıklamalarında şiddet yüklü söylemler barındıran cumhurbaşkanını kınıyoruz.

Anne olmayı reddeden ya da 3 çocuktan az doğuran, çalışan kadınları aşağılayıp hor gören, daha çok doğurmaya zorlayarak erkeklerin şiddetini cesaretlendiren, kadınları yarım, eksik olarak tanımlayan cumhurbaşkanına dair biz Alevi kadınların da gözlemi var:

Ülkenin kadınları harika canlar, yarımlık, eksiklik sizin fikirlerinizde!”

 

17+ Alevi Kadınlar

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım