SosyalKafa

Shazam, Mac kulanıcılarını dinliyor!

Güvenlik araştırmacılarının keşfettiği yeni detaya göre popüler uygulamalardan olan Shazam’ın mac versiyonu, program kapalı olduğu zamanda bile kullanıcıları dinliyor!

shazam-on-mac

 

Shazam yıllardır her akıllı telefonunun olmazsa olmazlarından birisi. Çevredeki müziği dinleyerek müzik hakkında bilgiler veren Shazam,oldukça efektif bir şekilde kullanılıyor.

Sadece akıllı telefonlarda değil, aynı zamanda Windows ve MacOS için de uyumlu sürümleri bulunan uygulama bu sayede daha geniş kitlelerce de kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde BitDefender bünyesinde çalışan güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen bir detay, Shazam‘ı kullanıcılarıyla karşı karşıya getirebilir.

 

Araştırmacılara göre macOS için Shazam, otomatik dinleme kapalı olmasına rağmen arkaplanda ortamdaki sesleri dinlemeye devam ediyor.

Shazam, ortaya çıkan bu detayın ardından açıklama yapmayı ihmal etmedi. Mikrofonların açık tutulmasının sebebinin uygulamanın performansının arttırmaya yönelik bir işlem olduğunu belirten şirket ayrıca,’Ortam dinleniyor fakat herhangi bir işlem yapılmıyor, mikrofonları sürekli açık tutarak Shazam‘a ihtiyaç duyulduğunda mikrofonlara erişmekle zaman kaybetmiyoruz.’ dedi.

Shazam‘ın bu açıklamasına rağmen kullanıcılar macOS için Shazam‘ın güncellenmesini ve bu olayın kaldırılmasını talep etti.

 

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım