SosyalKafa

Dijitalde Görünürlük

Dijital medyanın gelenekselin yerini aldığını artık herkes biliyor. Peki ne değişti? Fikir ve kanaat önderleri gazete sayfalarında varlığını sürdürmeye çalışsa da “influencer”lar dediğimiz sözcüler doğdu. İnternete bu derece hakim olan  sözcüler nasıl oluyor da bu kadar bilinir ve sosyal etkileşimlerini yüksek tutuyorlar? Evet görsel ön planda, uzun paragrafların yerini kısa cümleler aldı fakat sosyal etkileşimin bu kadar yüksek olması dolayısıyla iletişime yeniden şekil veren sosyal medyada, görülebilmemiz için hedef kitlemizle iki yönlü iletişimimizi geliştirmek için neler yapmamız gerekir?

1.       Öncelikli olarak sıkı bir gündem takibinde olmamız gerekiyor. Mevcut gündemden üretilecek her yaratıcı içerik gündemin etkileşiminden faydalanacak, sayfa ve gönderi görünürlük oranlarımızda da gözle görülür başarıyı beraberinde getirecektir.

2.       2017 dijital trendlerinde de karşımıza sıklıkla çıkmaya devam edecek olan canlı videolar anlık ve samimi içeriği dolayısıyla sosyal etkileşimin vazgeçilmezi olarak yerini koruyacak. Kişilerin canlı ve kurgulanmamış görüntüdeki samimiyetine ek olarak yine izleyicinin beğeni ve yorumlarıyla interaktif duruşa hizmet ediyor.

3.       Sosyal sorumluluk anlayışına yer veren hesaplar toplumla aynı dili ve duyguyu paylaştığından etkileşim arttırmanın bir diğer önemli yolu.

4.       Q&A önemi giderek artacak. Sıkça sorulan sorulara hızlı yanıt verebilmek, hatta yine 2017 dijitalinde trend olan chatbot’larla daha da aktive etmek ve iki yönlü iletişim gerçekleştirebilmek takipçi ve hedef kitlemizin bağlılığına katkıda bulunacaktır.

5.       Kullanıcıdan gelecek içerikleri kullanmak içeriklerini repost ederek sadık takipçiler kazanmak ve hatta bu içeriklere kullanıcıların yorumlarını katabileceği ve gönderiyi canlı tutabileceği sorular eklemek de yine hesabınız ve paylaşımlarınızın gündemde yer almasına fayda sağlayacaktır.

kaynak

İpek Yılmaz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İpek Yılmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım