SosyalKafa

17 Mayıs’ta Stockholm İnternet Forumu paralel etkinliği İstanbul’da (#SIF17IST)

Efendim İsveç Konsolosluğu‘yla başlayan diyalog sonucunda bu önemli olayın bir ayağının da İstanbul’da olmasına karar verdik. SosyalKafa ve Korsan Parti Hareketinden arkadaşların ağırlıklı olarak destek vereceği etkinlik organizasyonuz Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi’nin ev sahipliğinde ve benim Dijital Kültürler dersi öğrencilerinin organizasyonuyla gerçekleşecek. Önce bu forum ne anlama geliyor, bu yılki ağırlıklı tema ne ona bakalım:

Stockholm İnternet Forumu (SIF), özgür, açık ve güvenli bir İnternetin dünya çapında insan haklarını ve gelişimini nasıl teşvik ettiğine ilişkin derinlemesine diyalog ve tartışmalara yönelik uluslararası bir forumdur. SIF, 2012 yılından bu yana İsveç Hükümeti tarafından düzenlenmektedir ve SIF17 serideki beşinci forum olacaktır. Sida’nın ev sahipliği yapacağı bir sonraki SIF, 16-18 Mayıs 2017’de Stockholm’de gerçekleşecek. Forum, politika yapıcıları, sivil toplum temsilcilerini, aktivistleri, ticaret temsilcilerini ve teknik topluluk temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlar. SIF, küresel güneye (global south) odaklanan bir geleneğe sahiptir ve katılımcıların yarısı, çoğunlukla internet erişiminin kısıtlandığı ve hem internet özgürlüğünün hem de insan haklarını teşvik çabalarının tehlikeli olduğunu düşünen düşük ve orta gelirli ülkelerden gelmektedir.

Ana tema: “erişim ve iktidar”

2017 Stockholm İnternet Forumu erişim ve iktidar arasındaki bağlantılara odaklanacaktır. Sektörler arası işbirliğinden faydalanarak bu odağa birçok perspektiften bakmak mümkdür. Bununla birlikte, temel konu, internet erişilebilirliğinin bireyin güçlenmesine faydalarını irdelemek olmaya devam etmektedir. Bunu yaparken iktidarın siyasi, ekonomik ve sosyal yönlerine bakılmaktadır.

Forumda topluluk inşası ve öğrenme süreci önemli bir ilgi alanı olmaya devam etmektedir. Foruma katılanların yetkinliklerinden azami miktarda faydalanmayı umut ediyoruz.

İktidar ve farklı yapıları tartışarak, geleceği öngören kalkınma ve insan hakları için yararlı olabilecek edinimler sağlamayı umuyoruz. İsveç’in feminist dış politikasına binaen toplumsal cinsiyet meseleleri Forum’da önemli bir yer kaplayacaktır. İnanıyoruz ki bu meselelere olan ilgi yalnızca iktidar ilişkilerini daha iyi anlamamızı sağlamayacak aynı zamanda sosyal eşitsizliklere çözüm arayışına da yardımcı olacaktır. (Kaynak)

İstanbul ayağında kullanıcıyı sosyal ve kültürel sermaye bağlamında güçlendirecek araçlara önem verdik. Konferans panel yerine atölye çalışmaları ağırlıklı bir içerik umuyoruz. İçerik akışını yukarıdaki afişte görebilirsiniz. Programın sonunda Sosyal Kafa İnternet ödülleri seansının da üretken bir networking faaliyetine dönüşmesini ümit ediyoruz. Facebook etkinlik sayfamızda da etkinlik haberleşmeleri olacak. Orayı da ihmal etmeyelim;)

Ayrıca hala oy vermediyseniz hadi artık: SosyalKafa İnternet Ödülleri

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorumlar

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım