SosyalKafa

Survivor’la Nereye Kadar – Acun’un Başarısı Daha Ne Kadar Sürer

Acun Ilıcalı, şüphesiz ki Türkiye’nin en başarılı televizyoncularından birisi. Yurt dışından getirdiği işleri ustaca ülkemize uyarlayıp reytinglerde allem edip kallem edip en üstlerde yer almayı başarıyor.

Zor Şartlardan Günümüze

Aslında Acun’un hayatı hiç de kolay değildi. Daha çok genç yaştayken annesini ve babasını trafik kazasında kaybeden Acun, kot dükkanı açarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Daha sonra İlker Yasin ile tanışıp bir yerden sonra muhabirliğe geçmesi ile hayatı düzlüğe girdi. Yani geldiği noktaya dişiyle tırnağı ile geldiğini söylememiz gayet doğru olacaktır.

Acun Medya

Acun Medya’yı kurduktan sonra “Fear Factor” ve “Var Mısın Yok Musun?” Gibi iddialı işlere imza atan ve güzelce tutturan Acun, bir yerden sonra reytingler azalınca bu işleri yapmayı bıraktı ve yeni işlerle geldi. Özellikle 2013 yılında TV8’i satın almasıyla beklentiler daha da yükseldi.

Survivor ve Ötekiler…

Survivor Türkiye, O Ses Türkiye ve Yetenek Sizsiniz Türkiye, Acun’un elindeki en önemli 3 iş. Mesela O Ses Türkiye ve Yetenek Sizsiniz Türkiye’de her sene jüriler merak ediliyor, Survivor’da ise kimlerin yarışacağı merak ediliyor. Ancak artık bir yeniliğin zamanı gelmedi mi? Reytingler kötü gitmiyor. Özellikle Survivor halen zirveyi sık sık ele geçirirken O Ses Türkiye de sallantılı reytinglerini Beyazıt Öztürk’ün katılmasıyla toparladı ve ortalama 4. Sırada yer buluyor. Ancak hep aynı şeyler.

Risk Alıp Yeni İşler Yapsa…

Eminiz ki Acun Ilıcalı risk alıp yeni yarışmalar getirse büyük ilgi görebilir. Ancak işler tıkırında giderken buna gerek var mı? Çok gerek duyduğunu sanmıyoruz. Neden tutmama ihtimali olan bir şeyi koyup da işleri riske atsın ki? Ancak bu işlerden artık çok sıkılan bir kesim de var. Durmadan Michael Jackson taklidi yapan çocukları görmek, benzer seslere “Beni seç, beni seç” diye dönmeler, aynı parkurlarda benzer yarışmacıların kapışması gibi şeyler artık bir yerden sonra kabak tadı vermeye başlayacaktır. Ama bu zamana kadar vermemesi de oldukça ilginç.

Kumanda Sende!

Günün sonunda televizyonun kumandası sende ve karar senin. Bunları tekrar tekrar izlemek yerine, uyumak yerine başka şeyleri tercih edebilirsin. Ancak reytingler insanımızın hiç de buna gerek duymadığını gösteriyor ve kanıtlıyor. Sence neden insanlar uyumayı tercih ediyor? Kendilerini zorlayacak güzel filmler, kendilerini geliştirecek başarılı belgeseller ve çok daha fazlası varken neden Türkiye’nin büyük bir kesimi bunu tercih ediyor.

Zaten İş, Okul Yoruyor

Bunun bir cevabı bu olabilir. Gün boyu yorulan kişiler bir de akşam düşünmek istemiyorlar ve dertlerini, sıkıntılarını unutup ekran karşısında rahat rahat bakınmayı tercih edebiliyorlar. Belki de senin tercihin bahsettiğimiz diğer şeyleri izlemek olabilir. Ancak burada ciddi kitleyi ele alıyoruz…

O zaman sana da soralım. Sence bu durum hep böyle mi gidecek?

Emre Sevimbige

Emre Sevimbige

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım