SosyalKafa

2019’da Twitter’da Ne Konuştuk?

Milyonlarca kullanıcının gündemi, ünlü isimleri, siyasetçileri takip etmek ve haber almak, amacıyla kullandığı Twitter’ın 2019 yılında ülkemizde en çok konuşulan konuları belli oldu.

Siyasetten eğlenceye, spordan dünya gündemine kadar birçok konuda içeriklerin paylaşıldığı Twitter’ın Türkiye gündeminde 2019’un en çok konuşulan ismi yardım platformu AHBAP ve takipçileri ile kurduğu güçlü etkileşimi ile Haluk Levent oldu.Türkiye’de geniş hayran kitlesine sahip Güney Koreli pop müzik grubu BTS de 2019 yılında en çok konuştuğumuz konular arasında yer alıyor.  

Twitter Türkiye 2019 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çok konuşulan isimler arasında.

Twitter, kitleleri ortak paydada buluşturması ve çeşitli konularda farkındalıkların oluşmasına olanak tanıması ile etkileşim tabanlı bir sosyal ağ olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Bu noktada Haluk Levent ve AHBAP yardım platformu kadın, çevre, hayvan gibi türlü konularda gerçekleştirdikleri yardım çalışmaları ile hem kitleler arası konu farkındalığı oluşmasına hem de problemlerin çözümüne destek oluyor. 

Bireyleri içerik tüketicisi konumunda üretici konumuna getirmesi özelliği ise kullanıcıların kendi düşüncelerini, yorumlarını paylaştıkları bu platformda ünlü isimlerle, fenomenlerle ve dahi siyasetçilerle iletişime girebilmesini de sağlıyor.

En Çok Retweet Edilenler…

2019 yılının en çok retweet ve beğeni alan içeriği Galatasaray’ın ünlü futbolcu Falcao’nun transferini duyurduğu tweet oldu. Buna ek olarak, Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonrası #BirlikteKazandık hashtagi ve Fatih Terim’in “look at the tabela” tweeti 2019’un en fazla beğenilen ve retweet edilen içerikler arasındaydı. 

*Twitter’ın We Are Social 2019 4.Çeyrek En Çok Twitter Kullanan Ülkeler listesine göre Türkiye’de 8,33 milyon kullanıcısı var.

Kaynak

Gökşen Doymaz

Gökşen Doymaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım