SosyalKafa

Evde Zamanımızı Verimli Geçirebileceğimiz Aktiviteler

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO), COVID-19’u yani bilinen adıyla Corona Virüsü’nü pandemi ilan etmesi, hastalığın hızla yayılması ve çok sayıda can almaya başlaması ve son olarak da ülkemizde görülüp 50 milyon ve üstü nüfuslu her ülkede görülmesinin ardından haliyle dünya genelinde bir panik hali baş gösterdi. Bir yandan insanlar süpermarketler reyonlarını yağmalıyor, gördüğü her kolonyayı ve dezenfektanı alıyor, fırsatçıların fahiş fiyatlandırmasına aldırmadan maske satın alıyor fakat bir yandan da günlük rutinlerini değiştirmiyorlar. Virüsün yayılması tehdidine karşı alınan önlemlerden olan okulların tatil edilmesi ve çoğu şirketin home office çalışmaya dönmesi bile halkımızda çok etki göstermemiş olacak ki hala sokaklarda ve ya avm gibi toplu alanlarda insan sayısı azalmamış durumda. Oysa ki bizlerin birey olarak kendimiz ve çevremiz için alacağımız en iyi tedbir kişisel hijyenimize dikkat etmek ve bu tatilleri seyahat ve rahatlama zamanı gibi görmeyip mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan kendimizi izole edip evde vakit geçirmek.

Ben de sizlerin “Evde tıkıp ne yapacağız şimdi ya?” tarzı sorularınızı duyar gibi oldum ve imdadınıza yetişmek için evde zamanınızı verimli geçirmeniz naçizane birkaç öneri topladım.

1- O tüm dünyanın izlediği ama sizin sürekli ertelediğiniz o diziyi/filmi izlemeye başlayın.

2- Bahar da yaklaşırken evinizdeki fazlalık eşyalardan kurtulun, evinize hem temiz hem de daha minimal bir görünüm kazandırın.

3- Spor yapmıyorsanız evde egzersizlere bir şans verip bedeninizi güçlendirin.

4- Yeni ve hatta kendini için daha sağlıklı yemek tarifleri deneyin.

5- Hoşunuza gitmeyen ve artık gitmediğinizi fark ettiğiniz giysilerinizi bağışlamak için ayırın ya da ikinci el uygulamalarına satmak için yükleyin.

6- Sağlıklı bir bedenin olmazsa olması olması olan uyku düzenini oturtmak için çalışın.

7- Hep okumak istediğini kitapların bir listesini yapın ve onlinedan sipariş verin ve birini okumaya başlayın.

8- Sürekli son ana bıraktığınız sınav ve projelerini için bir plan oturtun ve düzenli olarak üstünde çalışın. Aslında böyle daha verimli öğrendiğinizi göreceksiniz.

9- Çalışan biriyseniz bazı toplantıların kısa bir mailleşme ile çözülebileceğini keşfedin ve bundan sonraki iş hayatınızda da gereksiz toplaşmaların önüne geçmiş olun.

10- Son olarak da evde oturup aslında vakit öldürmediğiniz aksine verimli zaman geçirirken toplumunuzun ve kendinizin sağlığı için de büyük bir adım attığınızı farkına varın.

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım