SosyalKafa

Atölye: Azınlık Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşları için Sosyal Medya Kullanımı

‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesi kapsamında düzenlenen atölyelerin altıncısı “Azınlık vakıf ve sivil toplum kuruluşları ve sosyal medya kullanımı” konusu ile 24 Ekim Cumartesi günü Hrant Dink Vakfı’nda gerçekleşecek.

12027501_1495942480706019_1264478161339123743_n

‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesinin atölye hakkındaki açıklaması ise şu şekilde:

Azınlık vakıf ve sivil toplum kuruluşları ve sosyal medya kullanımı: Avantajlar, engeller ve etkin kullanım için stratejiler

‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesi kapsamında düzenlenen atölyelerin altıncısını Hrant Dink Vakfı’nın desteği ile 24 Ekim 15.00’te gerçekleştiriyoruz.
Dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de toplum içerisinde diyaloğun artırılmasında sosyal medyanın rolü belirginleşiyor. Farklılıkların korunması, ifade özgürlüğünün sağlanması ve nefret söyleminin önlenmesi bu doğrultuda da önem kazanıyor.
‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesi azınlık gruplarının iç iletişimleri ve genel olarak topluma katılımda sosyal medyanın rolünü inceliyor. KONDA’nın proje için yürüttüğü araştırmada, Türkiye’de azınlık gruplarının sosyal medyayı yoğun olarak kullandıkları, sosyal medyanın toplum ile ilişkilerde etkili olduğu ancak aynı zamanda bu alanda yaşanan tereddütler ortaya çıkmıştı.
Bu atölyede, azınlık vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medyayı nasıl kullandıkları, karşılaşılan engeller ve verimli iletişim stratejileri üzerine konuşacağız. Bu kurumlarda iletişim ve sosyal medya alanında çalışan ya da bu alanla ilgilenen kişilerin atölyemize katılımını önemsiyoruz.
Atölyenin sunum ve tartışmaları şu sorulara odaklanacaktır:
Azınlık gruplarına ait vakıf ve sivil toplum örgütleri sosyal medyada ne kadar aktifler? Kurumsal sosyal medya hesaplarını nasıl kullanıyorlar?
Kendi hedef kitlelerine ulaşmak için hangi kanalları kullanıyorlar, nasıl kanallar kullanmaları daha etkili olur?
Geniş toplumla iletişim ve ilişkide, azınlık kurumlarının sosyal medya hesaplarının rolü nedir? Bu sivil toplum kuruluşlarının daha görünür olması için hangi stratejileri uygulamaları gerekir?
Sosyal medyanın ne gibi avantajları var ve/veya nasıl sorunlar yaşanıyor?


Yer: Hrant Dink Vakfı
Tarih: 24 Ekim Cumartesi 15.00
Sunumlar:
Gözde Kazaz – Agos internet ve sosyal medya editörü
Dr. Itır Akdoğan – TESEV Araştırma İletişimi Direktörü, Bilgi Üniversitesi ve Helsinki Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim
Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka – Bilgi Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi

Kaynak

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım