SosyalKafa

Macar Kameraman #Facebook’a Dava Açacak

Kucağında çocukla birlikte Macar sınırından geçmeye çalışan Suriyeli mülteciyi çelme takarak yere düşürmesiyle dünya çapında tepki toplayan Macar kameraman Petra László Facebook hakkında tazminat davası açacağını duyurdu.

Rus Izvesztyija gazetesine verdiği bir mülakatta Petra László kendisinin ve ailesinin yargısız infaza uğradığını ve Facebook’un da bu infaza yardım ettiğini söyledi.

Laszlo, Facebook’un kendisine karşı yapılan yayınları ve ölüm tehditlerini yayınlarken, kendi lehine yayın yapan grupların ise Facebook tarafından kapatıldığını öne sürdü.

Petra László “Sayfa sayfa resimlerimi yayınladılar, kişilik haklarımı ihlal ettiler, bu bizim için onur meselesi” dedi.

Milliyetçi Macar N1TV kanalında muhabir ve kameraman olarak çalışan Petra László güvenlik güçleri tarafından kapatılan Sırbistan-Macaristan sınırında, kordonu aşarak Macaristan’a girmeye çalışan Suriyeli mültecilerle ilgili çekim yaparken, çocukları tekmelemiş ve kucağında bir çocukla koşan yaşlı bir adama çelme atmıştı.

‘Ölüm tehditleri alıyorum’

Daha sonra “olayların akışına kapılarak kendini kaybettiği” şeklindeki açıklamalarıyla durumu izah etmeye çalışan kameraman, büyüyen tepkiler üzerine sonra özür dilese de çalıştığı şirketten atılmış ve hakkındaki protestolar dünya çapında bir kampanyaya dönüşmüştü.

Petra László eşi çocukları ve kendisi hakkında sürekli ölüm tehditleri aldıklarını ve Macaristan’da bile yaşamaya artık korktuklarını da Izvesztyija gazetesine verdiği bir mülakatta vurguladı. Petra László Rusça öğrenmeye başladıklarını ve uzun vadede Rusya’ya taşınmayı düşündüklerini de söyledi.

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım