SosyalKafa

‘İSTANBUL KÜLTÜRLERİ’ İNTERNET SİTESİNDE BULUŞTU!

‘İSTANBUL KÜLTÜRLERİ’ İNTERNET SİTESİNDE BULUŞTU!

İstanbul’un kültürel çoğulluğunun araştırılması ve görünür kılınması amacıyla Nisan 2017 – Mart 2018 tarihleri arasında yürüttüğümüz “İstanbul’da Kültürel Çeşitliliğin Sivil Toplum Aktörlerini Güçlendirme ve Kapasite Geliştirme” projesi kapsamında hazırladığımız İstanbul Kültürleri internet sitesi açıldı: http://istanbulkulturleri.org/

Site, İstanbul’da kültürel gruplar ve kültürel çeşitlilikle ilgili çalışma yürüten Sivil Toplum Aktörleri (dernekler, vakıflar, süreli yayınlar, yayınevleri, kitabevleri, radyo-televizyonlar, internet siteleri ve bağımsız araştırmacılar) için başvurulacak temel bir kaynak olma özelliğine sahip.

İstanbul Kültürleri internet sitesi, dört ana bölümden oluşuyor. Sitenin Katalog ve Harita bölümünde, bahsedilen alanda çalışma yürüten Sivil Toplum Aktörlerinin güncel bilgileri yer alıyor. Böylece, benzer alanda çalışma yürüten araştırmacılara birbiriyle ilişkilenme ve bilgi paylaşımı imkanı sunuluyor. Bu bölümde, Kurum veya Araştırmacı-Yazar başlıkları ve kültürel grup, çalışma temaları ve türler gibi seçeneklerle bu alandaki Sivil Toplum Aktörlerine ulaşılabiliyor. Ayrıca, sitenin güncel tutulması için ziyaretçiler, yeni kurum veya şahıs önerebilir veya mevcut bilgilerin düzeltilmesini talep edebilirler.

İkinci bölümde, İstanbul’un çoğulluğunun en görünür ve kalıcı ürünleri olarak, farklı türde medya organları ve kanallarını içeren, Çoğul Medya bölümünde Çoğul Medya Ansiklopedisi ve Çoğul İstanbul Medyası Sergisi yer alıyor. Ortak birikimin ürünü olarak düşünülen Ansiklopedi bölümünde, topluluk medyaları hakkında ansiklopedi maddelerine ve süreli yayınların künyelerine ulaşılıyor.

Sergi başlığında ise 23 Şubat-18 Mart 2018 tarihleri arasında Depo-İstanbul’da izleyiciyle buluşan, “1990’lardan Bugüne Çoğul İstanbul Medyası: ‘Öteki’ Basının Bilinmeyen Dünyası” sergisinin sanal versiyonu yer alıyor.

Sitenin Eğitim bölümünde, İstanbul’daki çeşitli Sivil Toplum Aktörlerine verilen teorik, metodolojik ve uygulamalı saha eğitimlerinin materyalleri ile katılımcılar tarafından hazırlanan çalışmalara ulaşmak da mümkün. Son olarak Videolar bölümünde, İstanbul’un kültürel çoğulluğunun görsel sunumunu içeren videolar yer alıyor.

Bir yıllık çalışmanın sonunda pilot bölge olarak seçilen İstanbul’daki kültürel grupları ve kültürel çeşitliliği odağına alan projenin bütün detaylarının yer aldığı İstanbul Kültürleri internet sitesi,http://istanbulkulturleri.org/ adresinden ziyaret edilebilir.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.243 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım