SosyalKafa

Vikiveri Zirvesi 21-23 Ekim’de Üsküdar Üniversitesi’nde

Program burada


 

Dünyanın on ülkesinden ve özerk bölgesinden Türk dilleri konuşan gönüllüler, 21-23 Ekim 2022 tarihinde Üsküdar Üniversitesi’ne gerçekleşecek Vikiveri Konferansı’nda bir araya geliyor.

Vikiveri, gönüllülerin işbirliği ile oluşturulan ve üç yüzden fazla Vikipedi dil sürümünü destekleyen çok geniş bir veritabanı. İstanbul’da düzenlenen Vikiveri Konferansı, Türk dillerini konuşan gönüllülerin Vikiveri hakkındaki bilgi ve becerilerini geliştirmesini, böylece internette kendi kültürleri ve dilleri hakkında bilgiyi erişilir kılma yolundaki çalışmalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Dijital Bilgi Derneği ve Türk Dilleri Wikimedia Topluluğu işbirliği ile düzenlenen konferans Azerbaycan, Başkurtistan, Gürcistan, İran Azerbaycanı, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Saha, Tataristan ve Türkiye’den katılımcıları bir araya getiriyor.  Katılımcıların her biri, kendi ülkesinde Vikipedi ve kardeş projelerine (Vikiveri, VikiSöz, VikiSözlük, VikiKaynak gibi) yazı yazma, çeviri yapma, kod yazma gibi yollarla katkı veren bilgi gönüllüleri. Konferansta, Vikiveri projesinde nasıl veri sorgulanır ve veri nasıl paylaşılır; farklı çalışma alanlarında ve ülkelerde Vikiveriden yararlanarak gerçekleştirilmiş ilham verici projeler nelerdir, bir dilin sözcük bilgisini kaydetmede Vikiverinin kullanımı konularında sunum ve atölye çalışmalarının yanı sıra atılımcıların kendi ülkelerinde gerçekleştirdikleri yerel faaliyetler ve Türkiye’deki farklı müşterek-bilgi oluşumlarının tanıtıldığı sunumlar yapılacak.
Türkiye’de ilk defa uluslararası bir Vikiveri etkinliği düzenlendiğini belirten konferans düzenleyicileri, bu etkinlik sayesinde Türk dili konuşanlar topluluklar arasında ortak projelerin gelişmesi için fırsatlar doğacağını umdukların, bu çalışmaların meyvesini  gelecekte internette Türk kültürü ve Türk dilleri hakkında daha nitelikli içerikler sunulması olarak alacaklarını ifade etti.

Konferans Yeri:Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke D Blok Ayhan Songar Konferans Salonu

Detaylı bilgi için konferans sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım