SosyalKafa

Çağla Urgancı yazdı: “MODA SEKTÖRÜNDE YENİ TREND YAPAY ZEKA”

MODA SEKTÖRÜNDE YENİ TREND YAPAY ZEKA

Yapay Zeka (AI), bizi her gün daha fazla şaşırtmaya devam ediyor. Finans, sağlık ve ulaşım gibi endüstrilerde devrim yarattı, hatta moda endüstrisinde de gelişmeye devam ediyor. Bu sektördeki son trend, Yapay Zeka mankenlerinin kullanılması. Bu mankenler, giysi ve aksesuarları görsel olarak temsil ederek insan hareketlerini ve pozlarını taklit ediyor. Bu konuda gayet başarılılar, gerçek mankenden ayırt etmesi fazlasıyla zor diyebiliriz.

Shudu, 2017 yılında “The Digitals”tarafından yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuş dünyanın ilk dijital supermodel’i oldu. Bununla beraber, bazı markalar ürünlerini sergilemek için AI mankenleri kullanmaya başladı bile. Bu markalardan biri de yıllardır moda sektöründe inovasyonun ön saflarında yer alan Levi’s. Levi’s, Amsterdam merkezli yapay zeka şirketi Lalaland.ai ile işbirliği yaptığını açıkladı. Artık internet sitesinde yayınlayacağı ya da reklam panolarına asacağı afişlerde yer alacak olan mankenlerini AI tarafından üretecek.

Bu teknolojinin şirketin kıyafetlerini sergileyen manken çeşitliliğini artırmasına yardımcı olacağını açıkladı.

Levi Strauss & Co.”nun teknoloji stratejisi başkanı Dr. Amy Gershkoff Bolles şu ifadeleri kulandı:

“Sonuç olarak, moda endüstrisi yapay zeka mankenlerini hızla benimsiyor ve gelecekte yapay zekadan yararlanan daha fazla marka görebiliriz. AI mankenlerin kullanımı, giysi ve aksesuarların daha iyi görsel temsilinin yanı sıra müşteriler için daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sağlar. Yapay zekanın yardımıyla markalar alışveriş deneyimini kolaylaştırabilir, sektördeki israfı azaltabilir ve moda trendleri hakkında değerli bilgiler edinebilir. Moda ve teknolojinin nasıl iç içe geçtiğini görmek heyecan verici ve bundan sonra hangi yeniliklerin geleceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.” Dijital manken uygulaması ile özellikle katalog çekimlerinde ortaya çıkan yüksek maliyetler de aşağı çekilmiş oluyor. Yapay Zeka gelecekte hayatımıza daha nasıl katkı sağlayacak hep birlikte göreceğiz.

 

Shudu Instagram l

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım