SosyalKafa

Veli Gederet: DALKAVUK

DALKAVUK

Hayat  hikayenizi yazarım az bir övgü karşılığında, geçmişinizi renkli kalemlerle boyarım. Yedi düvelinizin, kahramanlığından, cömertliğinden sadakatindan dem vururum. Süslü püslü elbiseler giydiririm. Geçmişteki yanlışlarınızı siler kalın ve koyu harflerle erdemlerinizden bahsederim. Komik fıkralar anlatırım, bitmeyen masallar da bilirim. En özel ve en önemli insan olduğunuzu yüksek sesle haykırırım. Bütün dünyanın size hizmet etmek için kurulduğunu ,bütün nimetlerin en lezzetlisinin sizin hakkınız olduğunu bilirim. Yeryüzündeki varlığınızdan dolayı yağmur yağdığını her gece ayın doğduğunu söylerim tanıdıklara  tanımadıklara. Konuştuğunuzda cümle alemin sustuğunu kurtların kuşların sizi dinlediğini anlatırım. En gereksiz sözlerinden bile anlamlar çıkarır onlardan övgüyle bahsederim. Yaptığınız latifeler ne katar kötü de olsa ne kadar nüktedan zevk sahibi birisi olduğunuzun bilinci içinde  cümlelerimi kurarım.

Hayvanlarınızdan, arabalarınızdan, bahçedeki bitkilerinizden feyiz alırım. Yeryüzüne aval aval baksanız da şahin gibi duruşunuzu, kartal gibi bakışlarınızı anlatırım. Üzülmenize hiç fırsat vermez kötü sözleri sizden uzak tutarım, bunu söyleyenlerin ağızlarının payını veririm yazdığım yazılarla. Çocuklarınızın zekasını, çalışkanlığını, güzelliğini bilir  hırstan uzak ama azimli olduklarını söylerim.

Çok sıcak havalarda şemsiyenizi taşırım, her daim gönlünüzün şen şakrak olmasına dikkat ederim.

En güzel şiirleri söyler en güzel methiyeleri sizin için düzerim. Zor iş   benim işim dünyanın en zor işi her şey yolunda giderse bir sorun yok ama eğer bir yanlış yaparsam bedelini kendi canımla öderim. Bunu bilirim.

Bir dalkavuğun notlarından.

 

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım