SosyalKafa

Günlük Yaşamda 18 Yapay Zeka Kullanım Örneği (Çeviri)

Günlük Yaşamda 18 Yapay Zeka Kullanım Örneği

Orijinali Görüntüle

 

Ravi Kumbhani

 

Tüm teknoloji dünyası yapay zekanın sonuçlarını ve yapay zekanın geleceğimizi şekillendirmede oynayacağı rolü tartışıyor. Yapay zekanın yaşamlarımızda kayda değer bir etki yaratmasının en az birkaç yıl uzakta olduğunu düşünsek de, aslında o zaten burada. Ancak Yapay zekanın her gün kararlarımızı ve yaşam tarzımızı etkilediğini biliyor muydunuz? Bana inanmıyor musun? Peki, size günlük yaşamınızda kullandığınız 18 yapay zeka örneğini anlatırken okumaya devam edin.

Günlük Yaşamınızda Yapay Zeka Kullanım Örnekleri (2023)

Bu yazımızda bilerek veya bilmeyerek parçası olduğumuz her türlü yapay zeka örneğinden bahsettik. Aşağıdaki tabloyu genişletip tek tıkla ilgili bölüme geçebilirsiniz.

  1. Sohbet robotları

Bu noktada hepimiz internette çeşitli chatbotlar kullanmaya alışkınız. İster müşteri hizmetleri botu kadar basit bir bottan ister insan gibi konuşan bir robota kadar her türden bot var. Ancak kullandığınız birçok botun aslında yapay zeka örnekleri olduğunu biliyor muydunuz?

Bunun öne çıkan bir örneği ChatGPT’dir . İnsanlar bu chatbot’u başka bir çevrimiçi arkadaş olarak kullanmaya başladı. Ancak ChatGPT’nin aslında yapay zeka destekli bir chatbot olduğunu öğrendiğinizde şaşıracaksınız . ChatGPT, OpenAI’nin geniş dil modeli (GPT 3) tarafından desteklenmektedir . Şirket ayrıca Plus kullanıcılarına sunulan bir LLM olan GPT-4 adlı daha yeni bir modeli de piyasaya sürdü.

Bot, insan benzeri tepkileri taklit edecek ve çeşitli görevleri gerçekleştirecek şekilde tasarlandı. İnsanlar başlangıçta chatbot’u basit konuşmalar için kullansa da, ChatGPT’nin çevrimiçi hemen hemen her şeyi yapabildiği kısa sürede ortaya çıktı.

Yapay zeka sohbet robotu blog gönderileri yazabilir, karmaşık kodlar oluşturup hatalarını ayıklayabilir, canlı hikayeler anlatabilir, tarifler verebilir ve soracağınız hemen hemen her soruyu yanıtlayabilir. Bu, ChatGPT’ye her konuda yardımcı olmak için çok fazla güç verir. ChatGPT, OpenAI’nin eklentileri yayınlamasıyla yakında İnternet erişimine bile kavuşacak. Bir dahaki sefere ChatGPT’yi veya alternatiflerini kullanmaya başladığınızda, bunun 2023’teki yapay zekanın en iyi örneklerinden biri olduğunu unutmayın. Zaten kullanıyorsanız, ChatGPT ile yapabileceğiniz bu harika şeylere bir göz atın ve şaşıracaksınız.

2.Microsoft Bing

Google her zaman neredeyse herkesin arama motoru olsa da Microsoft artık Bing’i yapay zekayla yeniledi. Yeni AI Bing, arama motoruna yapay zekası aracılığıyla akıllıca incelikli yanıtlar verme gücü vermek için özel olarak oluşturuldu. Ancak Bing, yeni Sohbet modundan da yararlanıyor.

Bing AI’nin Sohbet modu, esasen herhangi bir kullanıcının arama motoruyla konuşmasına ve her türlü arama sonucunu oluşturmasına olanak tanır. ChatGPT gibi Bing de çok çeşitli soruları yanıtlayabilir ve birçok şey yapabilir. Piyasaya sürülmesinden bu yana, MS Bing’in popülaritesi, web sitesinin günlük 100 milyondan fazla aktif kullanıcı kaydetmesiyle hızla arttı . Zaten MS Bing AI kullanan kalabalığın bir parçasıysanız, yapay zekanın bu güçlü örneğini zaten denemiş olabilirsiniz.

  1. Google Duplex ve Benim İçin Bekle

Google Duplex, yapay zekanın tüm potansiyelinden gerçekten yararlanan başka bir yapay zeka tabanlı hizmettir. 2018’de Google, restoranlarda sizin adınıza masa rezervasyonu yapabilen Duplex’i tanıttı. İnsan sesini taklit eder, bağlamı anlar ve tıpkı diğer insanlar gibi doğal bir şekilde yanıt verir. Sinemada sinema bileti rezervasyonu yapmak, salonda koltuk rezervasyonu yapmak ve daha fazlası için Google Duplex’i kullanabilirsiniz. Şu anda hizmet yalnızca ABD ile sınırlıdır ve yalnızca İngilizce olarak mevcuttur.

Bunun dışında Hold For Me, ABD’deki Pixel telefonlara yeni eklenen bir özellik. Bu, günlük görevleri çok daha sorunsuz hale getiren, günlük hayatımızdaki yapay zekanın bir başka örneğidir. Örneğin, ücretsiz bir numarayı ararsanız ve beklemeye alınırsanız, Google Asistan aramayı yönetebilir ve gerçek bir insan sizinle konuşmaya hazır olduğunda sizi bilgilendirebilir. Bu şekilde zamandan büyük oranda tasarruf edebilirsiniz.

  1. Akıllı Yazma, Hızlı Yanıt ve Dilbilgisi Kontrolü

Gmail kullanıyorsanız Akıllı Yazma adlı bir özelliği fark etmiş olabilirsiniz. Yazdığınız önceki satıra göre tam cümleler önerir. E-posta taslaklarınızı bağlamsal doğruluk ve doğru dilbilgisi ile hızlı bir şekilde oluşturmak için Yapay Zekayı kullanır . Oldukça sık kullanıyorum ve inanın bana oldukça faydalı. Öte yandan yapay zekanın hayatı iyileştirip zamandan tasarruf etmesinin bundan daha iyi bir örneği olamaz. Bu özelliği Oluştur penceresinde kullanabilirsiniz. Akıllı bir yazma önerisi aldığınızda, sekme tuşuna basmanız yeterlidir, taslağınıza eklenecektir.

Hem Gmail’de hem de Android’deki mesajlaşma uygulamalarında Hızlı Yanıt özelliği de mevcut ve bu teknoloji de yapay zeka tarafından destekleniyor. Örneğin, WhatsApp’ta bir mesaj aldığımda, mesaja göre bildirimin üstünde bazı hızlı yanıtlar görünüyor . Üzerine dokunduğunuzda yanıt anında gönderilecektir. Bu, yapay zekanın çevrimiçi etkileşim şeklimizde küçük bir fark yarattığının bir başka örneğidir.

Son olarak, Google Dokümanlar’da yapay zeka tarafından desteklenen Dilbilgisi Kontrolümüz var. Hikayeler, makaleler ve benzeri şeyler yazmak için Google Dokümanlar’ı kullanan sayısız kişi var. Google, kullanıcıların hatasız cümleler yazmasına yardımcı olmak için yapay zekadaki ilerlemesinden yararlanıyor . Hizmet varsayılan olarak etkindir ancak bunu Araçlar -> Yazım ve Dilbilgisi bölümünden manuel olarak açabilirsiniz . Google’ın hizmeti dışında Grammarly ve AI tabanlı dilbilgisi kontrolleri sunan birçok alternatifiniz var.

  1. Google Lens ve OCR

Google Lens, yapay zeka üzerine kurulu, hızlı ve doğru optik tanıma için harika teknolojilere sahip başka bir Google hizmetidir. Görüntüler aracılığıyla herhangi bir şeyi aramanıza olanak tanır. Kamerayı bir ayakkabıya, bir bitkiye, bir hayvana veya bir metne doğrultmanız yeterli ; nesnenin türünü algılayabilir ve yalnızca birkaç saniye içinde o şey hakkında kesin bilgi sağlayabilir. Tüm bunlar yapay zekanın optik tanıma alanındaki ilerlemesi sayesinde mümkün.

Ayrıca Google Lens’in OCR yapabildiğini ve görsellerden kolayca metin çıkarabildiğinizi de belirtmeden geçemeyeceğiz. Aslında Tesseract veya TensorFlow gibi neredeyse tüm OCR yazılım kitaplıkları, görüntüdeki karakterleri algılamak için yapay zeka üzerine kurulmuştur . Adobe Scan veya Microsoft Office Lens gibi uygulamaları kullandığınızda akıllı kırpma ve kenar algılama aslında yapay zeka tarafından desteklenmektedir. Yani günlük yaşamınızda yapay zekayı kayıtsızca aktif olarak kullanıyor ve ondan faydalanıyorsunuz.

  1. Düşme Algılama ve Araba Kazası Algılama

zor bir durumla karşılaştığınızı algıladığında yakındaki acil durum ekibini uyaran bir Düşme Algılama özelliğiyle birlikte gelir düşmek . Düşüşü algılamak için ivmeölçer ve jiroskoptan gelen verileri kullanıyor ve sert düşüşü doğru bir şekilde algılamak için yapay zeka algoritmalarından yararlanıyor. Bilmiyor olabilirsiniz ama yapay zeka sayesinde pek çok hayat kurtarılıyor.

Benzer şekilde, Google ve Apple iPhone’lar artık gerçek hayattaki araba kazalarının Makine Öğrenimi modelleri üzerine eğitilmiş Araba Kazası Tespiti ile birlikte geliyor. Telefon bir araba kazası algılarsa konumu seçtiğiniz kişilere gönderir ve ayrıca yanıt ekibine bir uyarı gönderir. Yazılım yardımcı programlarından hayat kurtaran özelliklere kadar hepsinin artık günlük yaşamımızda kullandığımız yapay zeka tarafından desteklendiğini söylemek yanlış olmaz.

  1. Sosyal Medya Akışları, Amazon ve Netflix Önerileri

Ne yazık ki sosyal medyanın da büyük bir yapay zeka faktörü var. Bir kayanın altında yaşıyor olsanız bile, onun altından tweet atıyor olma olasılığınız yüksektir. Twitter sizin platformunuz değilse, belki Facebook ya da Instagram, Snapchat ya da sayısız sosyal medya uygulamasından herhangi biri olabilir. Eğer sosyal medya kullanıyorsanız kararlarınızın çoğu yapay zekadan etkileniyor .

Zaman çizelgenizde gördüğünüz yayınlardan bu uygulamalardan aldığınız bildirimlere kadar her şey yapay zeka tarafından düzenlenir. Bunu, tüm geçmiş davranışlarınızı, web aramalarınızı, etkileşimlerinizi, video izlemelerinizi ve daha fazlasını örnek veri olarak alan karmaşık algoritmalar aracılığıyla yapar. Daha sonra tüm bunları deneyimi size özel olarak uyarlamak için kullanır. Yapay zekanın buradaki tek amacı, uygulamaları o kadar bağımlılık yapıcı hale getirmek ki, onlara tekrar tekrar geri dönebilirsiniz. Daha önce de gördüğümüz gibi, sosyal medyadaki yapay zeka bu savaşı kesinlikle kazanıyor.

Amazon’da sepete bir ürün ekledikten sonra veya tarama geçmişinize göre gördüğünüz önerilerin yapay zekaya dayalı olarak küratörlüğünü yaptığını belirtmeden geçmeyelim. Netflix önerileri bile, tercihlerinize göre ayarlanmış filmleri ve şovları size göstermek için yapay zeka kullanılarak akıllıca seçilmiştir.

  1. Google Asistan ve Kamera

ChatGPT veya Bing’i kullanmaya başlamadan çok önce, zaten elimizde yapay zeka vardı. Düzenli olarak akıllı telefon kullanıyorsanız farkında olsanız da olmasanız da yapay zeka ile etkileşim halindesiniz . Yerleşik akıllı asistanların kullanılmasından telefon kameralarındaki portre modu gibi özelliklere kadar yapay zeka her gün hayatımızı etkiliyor.

Aslında yukarıda verdiğim iki örnek bize yapay zeka dünyasına ve onun hayatlarımızı nasıl etkilediğine dair bir fikir veriyor. İlk olarak, çoğumuzun hakkında biraz bilgi sahibi olduğu bariz yapay zeka unsurları var. Örneğin, Google Asistan, Alexa, Siri veya Bixby gibi bir akıllı asistan kullandığınızda, bu asistanların yapay zekaya dayandığını az çok bilirsiniz. Ancak fotoğraf çekerken portre modu gibi bir özelliği kullandığımızda bunun arkasında yapay zekanın da olabileceğini asla düşünmüyoruz . Google Pixel telefonların veya iPhone’ların nasıl bu kadar harika portre çekimleri yapabildiğini hiç düşündünüz mü? Cevap yapay zekadır.

Artık giderek daha fazla üretici, yerleşik yapay zeka özelliklerine sahip çipler üreten Qualcomm ve Huawei gibi büyük çip üreticileriyle akıllı telefonlarına yapay zekayı dahil ediyor. Yapay zeka entegrasyonu, sahne algılama, karma ve sanal gerçeklik öğeleri ve daha fazlası gibi özelliklerin getirilmesine yardımcı oluyor . Yapay zeka önümüzdeki yıllarda daha da önemli bir rol oynayacak. En son Android ve iOS güncellemeleriyle zaten yapay zekaya büyük bir vurgu yapıldığını görüyoruz.

  1. Yapay Zeka Görüntü Oluşturucuları

Yukarıdakileri okuduktan sonra, konu görsel medya olduğunda yapay zekanın gücünün zaten farkında olmalısınız. OCR tarama gibi özellikler gerçek kelime nesnelerini akıllı bir şekilde metne dönüştürebilirken, portre modundaki yapay zeka entegrasyonu daha iyi resimlerin çerçevelenmesine yardımcı olur. Ancak 2023’te yapay zeka aracılığıyla gerçekten tam teşekküllü görüntüler oluşturabileceğinizi biliyor muydunuz ? Yapay zekanın ortaya çıkışı aslında görüntü oluşturmanın çok kolay olmasına neden oldu. Kullanıcıların hâlâ hayal gücüne ihtiyacı var ama artık yapay zeka görüntü oluşturucuları için istemler bulmaları gerekiyor . Bu oluşturucular, çok çeşitli görüntüleri akıllıca oluşturmak için yapay zeka teknolojilerinin bir kombinasyonunu kullanıyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, jeneratörler yalnızca komutlara ihtiyaç duyar ve dolayısıyla kendi hayal gücümüzle sınırlıdır. Midjourney gibi yapay zeka görüntü oluşturucuları, canlı ve güzel görüntüler oluşturma konusunda inanılmaz derecede mükemmeldir. Yukarıda görebileceğiniz gibi, yapay zeka tarafından oluşturulan bu görüntüler aynı seviyede ve bazı durumlarda sanatçıların yarattığı görüntüleri geride bırakıyor. Aynı eğilim devam ederse yapay zekanın bir gün yaratıcı endüstriye rakip olmasını bekleyebilirsiniz. Ancak bu gerçekleşene kadar etrafta bu jeneratörlerden çok sayıda var. Bu en iyi yapay zeka sanat yaratıcılarına göz atın ve bunları kendiniz deneyin.

  1. Otonom Araçlar

Yapay zekadan bahsetmişken, bu teknolojinin akıllı otomobil üreticilerinin onunla yaptıklarından daha iyi ve daha belirgin bir şekilde sergilenmesi mümkün değil. Sadece birkaç yıl önce, tam otomatik bir araba kullanmak bir hayaldi, ancak şimdi Tesla gibi şirketler o kadar ilerleme kaydetti ki, halihazırda yarı otomatik arabalardan oluşan bir filomuz yollarda bulunuyor.

Tesla arabaları, yapay zekanın günlük yaşamımızı nasıl etkilediğinin en iyi örneğidir. Tüm Tesla arabalarının birbirine bağlı olduğunu ve arabanızın öğrendiği şeylerin tüm arabalar arasında paylaşıldığını biliyor muydunuz ? Bu, bir kavşakta beklenmedik bir şekilde sola dönmek zorunda kalırsanız, tüm Tesla arabalarının güncellendikten sonra o dönüşü nasıl manevra yapacaklarını bilecekleri anlamına gelir. Yalnızca ABD’de halihazırda 500.000’den fazla Tesla arabası çalışıyor ve bu sayı, Tesla’nın ana üretim sorunlarını çözdüğü için katlanarak artacak. Yollarımızda otonom arabalar dolaşırken ve üzerimizde uçan otonom dronlar varken, yapay zekanın hayatlarımız üzerindeki etkisini inkar edemezsiniz.

  1. Müzik ve Medya Yayın Hizmetleri

Yapay zekanın hayatımızı nasıl etkilediğinin bir başka harika örneği de günlük olarak kullandığımız Netflix gibi müzik ve medya yayın hizmetleridir. İster Spotify ister YouTube kullanıyor olun, yapay zeka sizin yerinize karar veriyor . Kontrolün tamamen sizde olduğunu hissedebilirsiniz ama değilsiniz. Bunun güzel bir örneği Haftalık Keşfet çalma listesidir. Spotify, çalma listelerimize yeni sanatçıları ve şarkıları akıllıca eklemek için AI ve ML’yi kullanıyor.

Enhance gibi daha yeni yapay zeka merkezli özellikler, oluşturduğunuz çalma listesine aynı havadaki şarkıları ekler. Bil bakalım nasıl çalışıyor? Evet, AI. Youtube da önerileriyle aynı dalda oturuyor. Yayın hizmeti , tüm verilerinizi ve davranışlarınızı inceleyerek tam olarak ne izlediğinizi bilir . Dolayısıyla, bir dahaki sefere YouTube’da önerilen bir videoyu oynat tuşuna bastığınızda veya Netflix’te önerilen bir programı izlerken veya Spotify’da veya bu konuyla ilgili başka bir medya ve müzik akışı hizmetinde önceden oluşturulmuş bir oynatma listesini dinlediğinizde, yapay zekanın oynattığını unutmayın. bunda büyük rol var.

  1. Video Oyunları

Video oyunu endüstrisi muhtemelen yapay zekayı ilk benimseyenlerden biri. Entegrasyon, insanların oynayabileceği rastgele seviyeler oluşturmak için yapay zekanın kullanılmasıyla çok küçük bir şekilde başladı. Ancak bu artık hayal bile edemeyeceğimiz bir seviyeye ulaştı.

Büyük ölçekte ise Elon Musk’un desteklediği OpenAI şirketi tarafından geliştirilen OpenAI 5’in, profesyonel seviyedeki Dota 2 oyuncularını bire bir karşılaşmalarda mağlup ederken, aynı zamanda amatör Dota 2 takımlarını da mağlup ettiğini gözlemledik. Bu başarı, yapay zeka endüstrisinde bir sıçrama anı olarak selamlanıyor. Dota 2, oyuncuların her saniye karar vermesi gereken strateji tabanlı bir oyundur ve böylesine dinamik bir oyunda profesyonel oyuncuları yenmek, yapay zeka için büyük bir başarıdır.

Ancak bunun yanı sıra video oyunlarında uzun süredir bir yapay zeka unsuru da var. PUBG veya Fortnite gibi bir oyun oynarken, esasen birkaç yapay zeka destekli bota karşı başlarsınız ve ardından gerçek oyunculara karşı oynamaya başlarsınız. Tek kişilik hikaye modu oyunu oynarken bile yapay zeka patronlara karşı oynuyorsunuz.

Yarış oyunları oynuyorsanız yapay zeka botlara karşı yarışıyorsunuz demektir. Muhtemelen yapay zekanın oyunlarda gördüğümüz en ilginç kullanımı, yapay zeka tarafından kontrol edilen düşmanlarınızın sizinle ve diğer oyun öğeleriyle olan etkileşimlerine göre geliştiği Orta Dünya oyun serisindedir. Yapay zekanın oyunlarda kullanımı hakkında daha fazla konuşabilirim ama bu, bu makaleyi çok uzun hale getirir. Herhangi bir oyun oynuyorsanız yapay zeka kullandığınızı bilin.

  1. Navigasyon ve Seyahat

Yapay zekanın bizi her gün etkilediği bir diğer harika örnek ise navigasyon ve seyahat endüstrisidir. Günlük işe gidiş gelişlerimizden büyük seyahatlerimize kadar yapay zeka her yerde. Gezinmek, Uber’i aramak veya uçak bileti rezervasyonu yapmak için Google veya Apple Haritalar’ı kullanıyor olsanız da yapay zeka kullandığınızı biliyor musunuz ?

Eğer bunu daha önce bilmiyorsan artık gözlerini açmanın zamanı geldi. Hem Google hem de Apple, diğer navigasyon hizmetleriyle birlikte, size gerçek zamanlı trafik verileri sağlamak üzere aldıkları yüz binlerce veri noktasını yorumlamak için yapay zekayı kullanıyor. Bir Uber’i aradığınızda, hem fiyat hem de yolculuk isteğinize uygun araba yapay zeka tarafından belirlenir. Gördüğünüz gibi yapay zeka, A noktasından B noktasına ulaşma şeklimizde önemli bir rol oynuyor.

  1. Güvenlik ve Gözetim

Hepimiz geniş bir gözetim sistemi kullanmanın etiğini tartışabiliyor olsak da, bu sistemin kullanıldığı ve yapay zekanın bunda büyük bir rol oynadığı gerçeğini inkar etmek mümkün değil. İnsanların aynı anda yüzlerce hatta binlerce kameradan gelen yayınlarla birden fazla monitörü izlemeye devam etmesi mümkün değildir ve bu nedenle yapay zekanın kullanılması son derece mantıklıdır.

Nesne tanıma ve yüz tanıma gibi teknolojilerin her geçen gün daha da iyi hale gelmesiyle , tüm güvenlik kamerası yayınlarının bir insan tarafından değil yapay zeka tarafından izlenmesi çok uzun sürmeyecek. Yapay zekanın tam anlamıyla hayata geçirilmesi için hâlâ zaman var ama bu bizim geleceğimiz olacak.

  1. Yüz Tanıma

Yüz tanımadan bahsetmişken, telefonlarınızın kilidini açmak için kullandığınız teknolojinin aynı zamanda yapay zekayı da desteklediğini fark ettiniz mi? Evet, yüz tanıma da yapay zekaya güzel bir örnek olan bir teknoloji. Zaman değiştikçe kilit açma yöntemleri de gelişti.

Örneğin Apple’ın Face ID’si, yüzünüzün derinlik haritasını oluşturmak için binlerce görünmez noktayı yansıtıp analiz ederek doğru yüz verilerini yakalar ve aynı zamanda yüzünüzün kızılötesi görüntüsünü de yakalar. Yakalama için donanım da kullanılsa da yapay zeka unsuru oldukça fazla. Yüz tanımanın 3D olarak görebilme yeteneği, yapay zeka ve onun kucağına gelen teknoloji tarafından sağlanıyor. Dolayısıyla bir dahaki sefere iPhone veya Android cihazınızın kilidini açtığınızda, yapay zekayı kullandığınızı unutmayın.

  1. Akıllı Hoparlörler

Google ve Siri’nin yalnızca telefonlarınızla sınırlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Boşuna değil, birçok kişi akıllı hoparlörlerin teknolojide büyük bir patlamaya hazır olduğuna inanıyor. Akıllı konuşmacılar, temel eylemleri gerçekleştirmenin yanı sıra, konuşmayı yorumlamak ve eylemleri gerçekleştirmek için karmaşık bir yapay zeka kombinasyonunu kullanıyor. Akıllı ev cihazlarını kontrol etmenin yanı sıra, hızlı mesaj göndermek, hatırlatıcı ayarlamak, hava durumunu kontrol etmek ve en son haberleri almak gibi pek çok şey yaparlar . Ve onlar için belirleyici faktörün de bu çok yönlülük olduğu ortaya çıkıyor.

Amazon Echo ve Apple Homepod serisi gibi akıllı hoparlörlerin öncülüğünde küresel akıllı pazarın 2028 yılına kadar 27,92 milyar dolarlık şaşırtıcı bir satış rakamına ulaşacağı tahmin ediliyor. Akıllı hoparlörler muhtemelen yapay zekanın hayatımızda kullanımının en açık örnekleridir.

  1. Uyarlanabilir Pil/Şarj

Telefonunuzda uyarlanabilir şarj kadar basit bir şeyin yapay zeka kullandığını biliyor muydunuz? Bunun uzun zamandır böyle olduğunu bilmek sizi daha da şaşırtacak. Bilmeyenler için uyarlanabilir pil, telefonun kullanım alışkanlıklarınızı akıllı bir şekilde öğrenip uygulamaları buna göre optimize ettiği özelliği ifade ediyor. Uyarlanabilir pil, Android 9’dan beri Android telefonlarda bulunmaktadır ve Google’ın Deepmind AI teknolojisini kullanan bir özelliktir .

Öte yandan Uyarlanabilir şarj, kullanım alışkanlıklarınızı yine akıllıca öğrenen bir özelliktir. Ancak burada amaç iPhone’unuzun pilinin mümkün olan maksimum ömrünü sağlamaktır. Bunu, şarjı %80’de durdurarak ve geri kalanı tamamlamak için kullanmanız gerekene kadar bekleyerek yapar. Yine bu özellik, bunu başarmak için AI ve ML’nin bir kombinasyonunu kullanıyor. Zaten gördüğünüz gibi yapay zekanın hayatımızdaki rolü, biz onun varlığından habersizken bile başlamıştı.

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım