SosyalKafa

ABD’de de İş Bulma Sürecini Kolaylaştıran Platformlar

SosyalKafa olarak sizler için Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) iş bulabilmenizi kolaylaştıracak iş arama sitelerini derledik.

Her yıl milyonlarca insan ABD’ye yerleşmek veya çalışmak için çeşitli başvurularda bulunuyor. SosyalKafa olarak bu yazımızda sizlere ABD’de de iş bulabileceğiniz iş arama sitelerini derledik.

USAİlan

USAİlan, ABD’de de Türk topluluğuna yönelik bir ilan ve bilgi platformudur. 2011 yılında New York’ta kurulan bu site üzerinden iş arayanlar, kiralık ev ve oda arayanlar bu siteden faydalanabilir. Platform, ABD’de de yaşam hakkında bilgiler ve rehberlik hizmeti de sağlıyor. Ayrıca platformu Türklerle iletişim amaçlı da kullanabilirsiniz. Ancak  sitede dolandırıcılara ve güvenilir olmayan insanlara karşı dikkatli olunması gerekir.

LinkUp

ABD’de de iş arayanlar için oldukça faydalı bir iş arama motoru olan LinkUp, doğrudan işverenlerin web sitelerinden alınan iş ilanlarını listeler. Bu sayede, sahte ve eski ilanlarla karşılaşma olasılığınız daha azdır. LinkUp’ta, ilanlar sürekli güncellenir ve en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca LinkUp’ın kullanıcı dostu ara yüzü mevcut.

USAJOBS

USAJOBS, Amerika Birleşik Devletleri federal hükümetinin resmi iş ilanları ve istihdam bilgilerini sunan bir web sitesi. Bu platform’da ABD’de de çalışma koşulları ile ilgili makaleler de mevcut. USAJOBS üzerinden profil oluşturabilir, özgeçmişinizi yükleyebilir ve federal hükümetteki iş ilanlarına da başvurabilirsiniz.

JobCase

JobCase, ABD’de de iş bulmak oldukça kullanışlı ve faydalı bir platform. Birçok eyalette aradığınız kriterlere göre birçok iş ilanı bulabileceğiniz bu platform, iş arayanlar ve çalışanlar arasında bir topluluk oluşturuyor. Bu platform üzerinden diğer kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşabilir ve tavsiyeler de alabilirsiniz. JobCase, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve iş arama stratejileri konusunda rehberlikte sağlar.

LinkedIn

LinkedIn, ABD’de iş arayanlar ve profesyoneller açısından oldukça popüler bir platform. LinkedIn üzerinden ABD’de deki iş ilanlarına başvurabilir ve ABD’de de bulunan şirketleri takip ederek güncel iş ilanlarından da haberdar olabilirsiniz. Bu platformda ayrıca profesyonel ağınızı da genişletebilirsiniz.

Monster

ABD’de de iş arayanlar için oldukça faydalı bir platform olan  Monster, yeteneklerinize ve deneyiminize uygun iş fırsatlarına kolayca ulaşmanızı sağlar. Monster ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki açık iş pozisyonlarına ulaşabilir ve online olarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Monster, kariyerinizi geliştirmek için çeşitli kaynaklar ve araçlar da sunar. 

ZipRecruiter

İş arayanlar ve işverenler için bir iş bulma platformu olan ZipRecruiter, yapay zeka kullanarak yapay zeka desteği ile işverenlerin uygun adayları daha hızlı bulmalarına yardımcı olur. Ayrıca bu platform, yapay zeka destekli araçlar ile size en uygun iş ilanlarını önermekle birlikte işverenlerle hızlıca tanışma görüşmeleri yapmanızı da sağlıyor.

Career Builder

CareerBuilder, ABD’de de iş arayanlar ve iş verenler için hizmetler sunan bir çevrimiçi iş arama platformu olarak bilinir. 1995 yılında kurulan platform, iş ilanları, kariyer kaynakları ve maaş araçları gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Özellikle  Kaliforniya, Teksas, New York ve Pensilvanya bölgelerinde çok fazla iş ilanı bulabilirsiniz.

Gökhan Korkmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.243 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım