SosyalKafa

Seni önce döverim sonra Youtube’a koyarım çocuk

 

Her zaman olduğu gibi, yine trafikte bir motosikletli-şoför çatışması… Youtube’a düşen bir videoda şoförün trafikte motosiklet sürücüsüne yol vermeyip sıkıştırması üzerine isyan eden motosikletli sürücünün “Seni önce döverim,sonra youtube’a koyarım” şeklinde tehdit etmesi youtube’da yer aldı. Burada motosikletli sürücü küfür yerine Youtube sözcüğünü kullanmayı tercih ediyor. Trafik kurallarını ihlal ederek, Özelliklede motosikletli sürücülere yol vermeyip onları sıkıştırarak ölümcül kazalara sebep olma alışkanlığımız devam etse de,tartışma biçimimizde olumlu gelişme göze çarpıyor. Küfür yok, tehdit ise sosyal medyada deşifre etmek. İlkel davranışların yerini daha medeni uyarılara bırakması sevindirici.

 

eskiden amına koyiyim derdik şimdi youtube’a. n8 (https://eksisozluk.com/entry/50443962)
————————————————————————–

hafta sonları ofise bisikletimle gidip geliyorum. video da olduğu gibi birçok trafik canavarı her 50 metrede bir karşınıza çıkıyor.

mesela geçen gün yolda gidiyorum yolun kenarından gayet mantıklı kurallı bir şekilde pedallarımı çevirirken arkamda ağır bir korna dönüp baktım ve “efendim” dedim, “kaldırıma çık kaldırıma nerden gidiyorsun” dedi. amk trafikteyiz sende trafiksin biz motosiklet, bisiklet sürücüleride trafiktir. durdum indim bisikletimden bu göt lalesi kadınmış “noldu noldu sıkıntı ne kaldırım yayalar için canavar” derken bastı kaçtı amk.

Özge Eranıl

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Özge Eranıl

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım