SosyalKafa

Twitter CEO’su istifa etti! Şirket 1 Milyar dolar değer kazandı

Twitter-007

 

Twitter‘ın CEO’sunun istifa etmesi oldukça fazla ses getirdi.
Asıl büyük gelişme ise Twitter’ın CEO’su Dick Costolo’nun istifası sonrası Twitter’ın hisse değerlerinin yaklaşık %3.2 artması oldu. Bu da neredeyse 1 Milyar dolar gibi bir kazanıma denk geliyor.

Bu artış ve Twitter’ın direkt mesajlarda 140 karakter sınırını kaldırması aslında bize yeterince fikir veriyor. İstifanın en büyük nedenlerinden ilkinin Dick’in Twitter’ı yeterince büyütememsi gibi görünüyor. Reklam gelirlerinin son 1 yılda artmaması, yeni reklam modellerinin geliştirilememesi ve tüm bunlara rağmen Facebook’un platform olarak çok daha hızlı büyümesi bu istifanın arkasındaki nedenler olarak görülebilir. Yani aslında istifadan ziyade istifaya zorlanma olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca marketwatch.com‘un raporuna göre Twitter’ın halka açıldığından beri yatırımcılarına kazandırdığı miktar Dominos Pizza’nın kazandırdığı miktar kadar bile değil. Yani belki de Twitter’a yatırım yapmak yerine Dominos’a yatırım yapmak daha faydalı olabilir. Bakalım Jack Dorsey’in tekrar CEO olması Twitter’a kısa vadede nasıl bir kazanım sağlayacak.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım