SosyalKafa

Açık Çağrı – Youth IGF Turkey

YouthIGF-team

Türkiye Avrupa Vakfı, Network of European Digital Youth ortaklığında 5 Eylül 2015 tarihinde Istanbul’da gerçekleştirilecek olan Erasmus+ KA2 projesi “Youth IGF Turkey” birinci toplantısı için katılımcıların başvurularını bekliyor! Projenin amacı, gençliğin dijital haklar ve hürriyetler temelinde “Internet Evrimi ve Sürdürülebilir Gelişimi Destekleme” konusu başta olmak üzere bilişim mevzuatı, risk ihtimalleri, denetleme mekanizmaları, mahremiyet, gözetim, sansür, dijitalleşmenin toplumsal yansımaları gibi başlıklarda, yuvarlak masa toplantısında görüşlerini belirtmeleri ve tartışma ortamına dahil olmalarıdır.

Etkinlikte katılım 25 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Katılımcı profili 15-35 yaş aralığında, dijital haklar ve hürriyetler konusuna ilgili genç bireyleri kapsamaktadır. Katılımcıların, bir tam gün boyunca farklı alt-başlıklar çerçevesinde gerçekleşecek oturumlara tüm gün katılımı beklenmektedir.

Gençlik IGF toplantısı, 5 ülkeden (Avusturya, Almanya, Hollanda, İsveç, Türkiye) farklı sivil toplum kuruluşları (Network of European Digital Youth, Bundesjugendvertretung, Jugend Internet Governance Forum Deutschland, Stichting ECP-EPN, Youth IGF Sweden, Türkiye Avrupa Vakfı) ortaklığında iki sene boyunca Avrupa çapında düzenlenmektedir.

5 Eylül 2015 tarihinde, Bilgi Üniversitesi Sosyal İnkubasyon Merkezi’nde gerçekleşecek olan foruma başvurmak için katılımcıların 25 Ağustos 2015 Salı gününe kadar başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Etkinliğe kabul edilen katılımcılar, proje kapsamında ulusal ya da uluslararası devam etkinliklerine de katılımda öncelikli olacaklardır.

Başvuru Uygunluğu:

Başvurular,15-35 yaş aralığındaki dijital haklar ve hürriyetler temelinde internet ve bilişime ilgili Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı genç bireylere açıktır.

Tarihler:

Başvuru son teslim tarihi: 25 Ağustos 2015, Salı, 18.00

Etkinlik tarihi: 5 Eylül 2015 Cumartesi, 09.00 – 17.00

Başvuru: http://goo.gl/forms/hThx2kdDRG

Kaynak: http://erkansaka.net/acik-cagri-youth-igf-turkey/

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım